Odd Arne Brekne nummer 11 på 50m liggende i Baku

Under svært utfordrende vindforhold fikk lyngdølingen Odd Arne Brekne en svak åpning på sine 60 skudd liggende i v-cupen i Baku. Men OL-klare Brekne hentet seg inn og klatret oppover på lista i kvalifiseringen. En brukbar avslutning ga til slutt en 11.plass på liggendeøvelsen i den siste World Cup-konkurransen i år. Brekne fikk 618,9 poeng og hadde 2,1 poeng opp til den åttende og siste finaleplassen. 11.plassen er Breknes beste plassering i denne øvelsen i World Cup i år.

Are Hansen ble nummer 43 med 612,5 poeng, mens Ole-Kristian Bryhn ikke tok seg videre fra elemineringen lørdag og måtte se dagens konkurranse fra sidelinja.

Danske Torben Grimmel vant nok en gang finalen, slik han også gjorde i Bangkok og München tidligere i år. Nå står han med tre seire av fire mulige på denne øvelsen i år og seiler opp som den største favoritten til OL-gull. Det er Bryhn og Brekne som er Norges to deltakere på 50 meter liggende i Rio.

Dagens resultater i Baku betyr at Stian Bogar er kvalifisert til World Cup-finalen i høst etter sin 4.plass i München i mai. Bogar deltok ikke i dagens konkurranse.

Se resultatene fra Baku hos ISSF.