VM-bronse til Espen Teppdalen Nordsveen

15 år gamle Espen Teppdalen Nordsveen overrasket nok en gang og vant bronse på 50 meter viltmål 40 skudd mix i junior-VM i Tyskland mandag ettermiddag. I vinter ble han europamester bare 14 år gammel med luftrifla.

– Jeg håpet på medalje, men visste at alt måtte klaffe. Det gjorde det og særlig godt gikk det mot slutten av seriene. Jeg trives best når det virkelig gjelder. Det føles veldig godt å få betalt for all trening jeg legger ned, sa Espen Teppdalen Nordsveen etter skytingen i Suhl i Tyskland.

Etter de første 20 skuddene mandag formiddag lå unggutten fra Løten på fjerdeplass med 192 poeng, poenget bak pallen. På de siste 20 skuddene på ettermiddagen var Nordsveen best av alle og klatret opp på tredjeplass med 587 poeng, bare poenget bak sølvet og tre poeng bak gullet. Avstanden ned til fjerdeplass var hele sju poeng. Det ble dobbelt ukrainsk i juniorklassen med Ihor Kizyma på toppen av lista foran Maksym Babushok.

Bronsemedaljevinneren dropper de to siste øvelsene i VM på 10 meter og drar hjem for å skyte NM i elgskyting på Oppdal i stedet. Dette var planlagt på forhånd etter Espens eget ønske og med full støtte fra foreldre og forbund.

– Det har vært fint her nede i Suhl, men det blir enda bedre å komme hjem til Norge. Jeg gleder meg til å møte igjen alle kjente og skyte på Oppdal, sa Teppdalen Nordsveen.

– Bare det at Espen velger å dra hjem til Oppdal for å skyte NM, forteller mye om både han og familien. Espen er et flott trenings- og konkurransetalent som jobber godt og holder beina på jorda. EM-gull og VM-bronse er uhyre sterkt av en så ung skytter. Og vi lar oss imponere av måten han gjør det på. Han blir bare bedre og bedre jo mer som står på spill. Slik var det i EM og her i VM avslutter han best av alle. Det er tøft gjort og veldig artig å se på, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund.

Espen VM-debuterte i helga på normalprogrammet (30+30 skudd) på 50 m. Også der var han med og kjempet i teten, med 575 poeng ble det 6.plass, bare 2 poeng fra bronsen.

Tommy Andre Sørlie fra Høland JSK er eneste norske deltaker i senior menn, ham ble nr. 26 i dagens 40 skudd mix og nr. 29 i helgas normalprogram.

Se resultatene fra VM hos ISSF.