Gull til Breivik og J. Filtvedt i NM skeet

I helga arrangerte Bærum JFF NM skeet på sin bane på Jordbru. Arrangøren har levert denne rapporten:

Lørdag ble de to klassene for kvinner ferdig med sitt NM-program, og i juniorklassen var det kun 1 deltager; Vilde Kartveit (Samnanger JFLS) tok dermed seieren her. I klassen senior damer var det tre deltagere, og etter de 75 innledende duene var det to av damene som hadde lik poengsum (65) på toppen av listen. Barbro Breivik (Østlandske Sportsskyttere) slo Malin Farsjø (Sannidal JFF) i omskyting om gullmedaljen.

I herreklassen er det tre kategorier, Senior, junior og Veteran-55. Juniorklassen hadde beskjedne 4 deltagere og ble vunnet av Henrik Fylling (Østlandske Sportsskyttere) med 120 treff. Sølv gikk til Ruben Lillerud (Ullensaker JFF) og bronse gikk til Oscar Iwe (Oslo SS).

Veteran-55 (V55) er en ny klasse i NM Skeet. Arne Andersen (Sollihøgda JFF) kunne dermed , som gullvinner, sette den første norske rekorden i denne klassen med sine 112 treff. Sølv gikk til Bjarne Jødahl (Ullensaker JFF). I kampen om bronse måtte vi ut i omskyting mellom Tore-Bjørn Edseth (Ullensaker JFF) og Sverre Johan Hillem (Sollihøgda), der førstnevnte gikk av med seieren.

Som oftest er det seniorklassen som skaper de beste resultatene, og i innledende skyting klarer Ole Undseth fra Rakkestad Sportsskyttere å tangere norsk rekord med 124 av 125 duer. Denne rekorden ble satt i 2013 av Tore Brovold og ble samme år tangert av Tom B. Jensen. Dette var veldig imponerende å se, og det er helt klart et resultat i verdensklasse.

Finalen i senior består av 6 skyttere, og vi måtte ha omskyting for å få pekt ut de siste to utøverne til finalen. Finalefeltet ble seende slik ut:
•    Harald Jensen – Bærum JFF
•    Tom B. Jensen – Bærum JFF
•    Freddy Jensen – Bærum JFF
•    Jonas Filtvedt – Åmot JFF
•    Gunnar Filtvedt – Åmot JFF
•    Ole Undseth – Rakkestad SS

Lagkonkurransen ble dermed rimeligvis vunnet av arrangørkliubben Bærum JFF, med 3 x Jensen på laget.

I finalene starter samtlige utøvere med null poeng, og dette skaper ekstra spenning for både dem og publikum. Det var veldig gode resultater i semifinalen, og vi måtte ha omskyting for å finne ut av hvem som skulle avansere videre til bronse- og gullfinaler. Og, for å gjøre det hele komplett, både bronsefinalen og gullfinalen endte også opp i omskyting, og til slutt så seierspallen slik ut:
1.    Jonas Filtvedt – Åmot JFF
2.    Ole Undseth – Rakkestad SS
3.    Gunnar Filtvedt – Åmot JFF

Resultatlistene er å finne her.