Malin Westerheim nummer 30 i OL

Åpningsøvelsen i OL ble ingen suksess for Malin Westerheim. Hun ble til slutt nummer 30 i kvalifiseringen på 10 meter luftrifle.

Westerheim kom aldri skikkelig i gang på sin første øvelse i Rio og lå et stykke ned på resultatlisten fra start til slutt. Mossejenta vant sølv i Europamesterskapet på denne øvelsen i februar, men har ikke vært i finale i World Cup med luftrifle siden 2014. Også i Rio skulle det vise seg å bli vanskelig.

Med seriene 102,2 – 103,0 – 103,5 – 103,5 ble det til slutt 412,2 poeng. Det er over fem poeng svakere enn da hun imponerte i EM i Ungarn i vinter. De åtte beste til finale for kamp om medaljene, og finalegrensa i OL endte til slutt på 415,9 poeng. Kinesiske Li Du var best i kvalifiseringen med 420,7 poeng. Sammen med tyske Barbara Engleder var de i særklasse de beste skytterne i kvalifiseringen.

Neste øvelse for Malin Westerheim er 50 meter halvmatch 3×20 skudd på torsdag. Det var i denne øvelsen hun vant bronse i siste VM i 2014 og dermed sikret Norge en kvoteplass for kvinner i OL i Rio.

Se resultatene her.