Are Hansen nr. 10 i OL!

Are Hansen ble i dag nummer 10 i OL på 10 meter luftrifle etter å ha avansert kraftig mot slutten av konkurransen.

Etter en dårlig åpning på 101,5 poeng var han blant de svakeste skytterne etter ti skudd. Så startet Hansen opphentingen og var til slutt bare 1,1 poeng fra en OL-finale….

Are skjøt 101,5-104,5-103,8-103,9-105,1-105,6 til totalt 624,4 poeng. De åtte beste går til finale i denne øvelsene og finalegrensa denne gang var 625,5 poeng. Italienske Niccolo Campriani aller best med 630,2 poeng.

– Are viser verdensklasse på de siste 50 skuddene. Så er det selvsagt vanskelig å vite hvordan det hadde blitt om han hadde åpnet på samme måte. Sånn er skyting. Jeg mener han skal være veldig godt fornøyd med både prestasjon og resultat. Han viser klasse ved å reise seg slik han gjør underveis, og en 10.plass i OL er selvsagt en meget sterkt plassering i denne verdensidretten med de aller minste marginer, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund.

Ole-Kristian Bryhn med 617,9 poeng til 40.plass med luftrifla. Halvveis lå faktisk Bryhn og Hansen likt med 309,8 poeng. Ole-Kristian Bryhn vil trives enda bedre på 50-meteren senere i uka, dette var på mange måter en oppvarming for Bryhn før skytingen med 0.22-kaliber.

I finalen ble det en sikker seier til sølvvinneren fra London i denne øvelsen, Niccolo Campriani fra Italia, han var 1,5 poeng foran Sergej Kulish, Ukraina i den avsluttende duellen.

Se resultatene på Rio-OLs sider.