Ole-Kristian med 8.plass i Rio

Ole-Kristian Bryhn skjøt seg til OL-finale da han ble nummer tre i kvalifiseringen på 50 meter helmatch. I finalen ikke I skyggen av Bryhn fullførte Odd Arne Brekne inn til en sterk 13.plass – bare tre poeng fra finale.

Kun to poeng skilte de to norske skytterne på de første 80 skuddene. Bryhn åpnet med 394 på knestående og Brekne med 392 poeng. Så skjøt begge 396 på liggende og lå innenfor skjema til finaleplass.

I stående imponerte Ole-Kristian Bryhn voldsomt med 110 poeng på de første 11 skuddene og kunne etter det rulle inn til finaleplass med jevn og god skyting. Odd Arne Brekne fikk det noe tyngre i stående stilling og måtte se finaleplassen seile av sted på de aller siste skuddene. Bryhn fikk 1177 poeng etter 387 poeng på stående, mens Brekne fikk 1171 poeng etter 383 poeng på den siste stillingen.

– Ole-Kristian er plutselig tilbake i verdenstoppen på helmatch. Dette var utrolig imponerende. Han var revansjesugen etter fredagens svake plassering på liggende, og spesielt starten på stående med 11 tiere på rappen var enorm, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Brekne med en av sine aller beste helmatcher
– Odd Arne leverer en av sine aller beste helmatcher internasjonalt. Det er små marginer i vår idrett og her er han akkurat utenfor. 13.plass er sterkt og det viser hvilket nivå han er på nå etter å ha tatt steget opp i eliten på helmatch først det siste året. Han har mer å gå på Odd Arne og vil komme enda sterkere tilbake med enda mer trening. Hans satsing er bunnsolid og kan slå ut i full blomst allerede til neste år, sier sportssjef Aune.

8.plass i finalen
I finalen fikk ikke Ole-Kristian samme gode flyten som i kvalifiseringen. Etter knestående lå han på 6.plass og etter liggende på 7.plass, med et godt stykke opp til de beste. Og når det på de 10 første stående-skuddene bare ble to tiere, ble røykenbøringen en av de to som ikke fikk skyte flere skudd i konkurransen.

Italienske Niccolo Campriani forsvarte gullet fra London-OL for fire år siden, og med luftriflegullet fra sist mandag, er han den mestvinnende olympikse rifleskytteren noen gang.

Se alle OL-resultatene hos ISSF.