Sterk norsk skyting i Nordisk i Trollhättan

Denne helga ble Nordisk mesterskap for juniorer (alle grener) og senior (lerdue) arrangert i Trollhättan i Sverige med mange sterke norske resultater. Alle resultatlistene er å finne hos arrangøren.

Lerdue
I nordisk trap ble det det seier til Filip Rasmussen i juniorklassen med 164 treff etter finalen. Norsk ble det også på bronseplass med Erik Gurholt på 158 poeng, og det ble norsk gull i lagkonkurransen for de to sammen med Arnt Sigurd Christensen.

I senior menn sikret Frank Valhovd Andersen seg bronsemedalje med 162 treff, fire bak den svenske vinneren. I lagkonkurransen ble det derimot gull for Norge med Andersen, Pål Høines og Jan Øyvind Johansen.

I kvinnenes seniorklasse ble det sølvmedalje på Sally Jane Haugland med 153 treff, ett bak danske June Hansen. Sølv også i lagkonkurransen for Haugland sammen med Siri Marlen Lindem og Eva Kristin Knudsen.

I OL-trap var det varierende vind som ga tøffe skyteforhold og Martin Larsen stoppet på 98 treff innledningsvis i juniorklassen. I finalen var han best av alle og plukket med enda en gullmedalje til den norske troppen. Ingen andre norske OL-trapskyttere gikk til finale.

I skeet menn senior hadde Jonas Filtvedt en liten oppvisning; Åmot-skytteren var klart best innledende med 118 treff i vinden, best i semifinalen og overlegen i finalen. Sammen med Ole Eilif Undseth og Knut Rustad sikret han seg også gull i lagkonkurransen. I kvinneklassen var Malin Farsjø best av de norske på 7.plass.

I juniorklassen ble det dobbelt norsk, med Jørgen Engen som bestemann etter at han slo 12-11 Henrik Fylling i siste finalduell. Henrik var sterkest innledende med 117 treff, mens Jørgen hadde 115. Henrik var også sterkest i semifinalen med fullt hus.

Pistol
Trude Johansen (bildet over) innleda mesterskapet med norsk juniorrekord i finpistol. 568 poeng var 5 poeng bedre enn hennes gamle rekord, og resultatet ga Mysen-skytteren en 2.plass i den innledende skytingen. I finalen ble det til slutt 4.plass. I luftpistol gikk det endra bedre for Trude, det ble bronse i finalen etter at hun vant den innledende skytingen med 373 poeng etter sterke 194 (96-98) på de første 20 skuddene. Sara Eline Stamnestrø nummer åtte i finalen.

I guttas finpistol ble det gull til Christoffer Robin Hovd med 555 poeng etter en strålende duellskyting på 288 poeng. Og Christoffer fulgte opp med sølv i 10 meter luftpistol-finalen, poenget bak finske Kuusela. Kristian Engen nummer åtte i finalen, og de to gutta fikk bronse i lagkonkurransen sammen med Sebastian Halle.

Christoffer Robin Hovd
Christoffer Robin Hovd sammen sammen med pistollagleder Svein Roger Stamnestrø


Rifle

På 50 meter halvmatch taklet Regine Nesheim vanskelige vindforhold aller best i finalen og kunne juble for gull, mens Jenny Stene sikret dobbeltseier til Norge. Jenny Tovseth Vatne kom på 4.plass, og i lagkonkurransen ble det sølv til jentene.
Regine Nesheim
En blid Regine Nesheim etter halvmatch-seieren

I helmatchfinalen ble det svensk seier, men nordisk sølv og bronse til Benjamin Tingsrud Karlsen og Henrik Larsen.  Henrik var best innledende med solide 1166 poeng i langt fra perfekte vindforhold, og med Vegard Nordhagen som tredjemann ble det laggull til Norge.

På 50m 60 skudd liggende avanserte Benjamin Tingsrud Karlsen til toppen av pallen individuelt, og sammen med Vegard Nordhagen og Henrik Larsen vant han også gull for Norge i lagkonkurransen.

I samme øvelse for jentene ble det sølv for Jenny Stene i finalen, etter at hun var aller best i kvalifiseringen. 1,2 poeng ble avstanden til den danske vinneren til slutt. Jenny Tovseth Vatne ble nr. seks i finalen.

I luftrifle var Jenny Tovseth Vatne best av jentene med bronse, og det ble også norsk bronse i lagkonkurransen. Blant gutta ble det dansk vinner, men resten var norsk. Benjamin Tingsrud Karlsen tok sølv, og Henrik Larsen fulgte på bronseplass, sammen med John Hermann Hegg ble det nok et gull til Norge i lagkonkurransen.
Nordhagen, Karlse, Larsen
To laggull til Norge ved trioen Vegard Nordhagen, Benjamin Tingsrud Karlsen og Henrik Larsen

Viltmål
En av de sterkeste prestasjonene i nordisk ble signert av Espen Teppdalen Nordsveen. 585 på 50 meter viltmål er norsk juniorrekord, resultatet ville gitt gull i junior-VM og 5.plass i seniorklassen i årets VM i Suhl. Og det var ikke vindstille i de svenske skogene. En flott prestasjon av en fortsatt like rolig 15-åring fra Løten, 197 poeng på de siste 20 skuddene på hurtigdelen er utrolig imponernde.

Espen fulgte godt opp 50 meter-skytingen, og vant sølv på 10 meter viltmål i30+30 skudd. Etter endt ordinær skyting lå han likt med sin finske konkurrent, men måtte seg slått i shoot-off om seieren.
Espen Nordsveen
Sterk skyting av Espen Teppdalen Nordsveen, her sammen med vikartrener og storebror Even.