2 millioner til juniorsatsing!

Skytterlandslaget Junior mottar historisk stor støtte fra Olympiatoppen allerede før prosjektet er i gang.

– Vi er svært takknemlige for å bli satset på av Olympiatoppen og Sparebankstiftelsen DNB. Deres støtte til våre lovende juniorer vil virkelig utgjøre en forskjell, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Olympiatoppen og Sparebankstiftelsen DNB inviterte i april alle særforbund til å søke om støtte til langsiktige talentprosjekter for å utvikle flere utøvere mot internasjonalt toppnivå.

Av 39 søknader er 10 prosjekter plukket ut og Skytterforbundet er inne i varmen sammen med badminton, friidrett, padling, seiling, hopp/kombinert, skøyter, snowboard/freeski, volleyball og trioen taekwondo/bryting/karate.

– Vi søkte om støtte til det nye Skytterlandslaget Junior og fikk full uttelling. Fra høsten av slås all satsing på toppidrett i NSF sammen i fellesprosjektet Skytterlandslaget. Her skal alle skyttere som ønsker å bli best i verden og som fortjener å bli satset på, få sitt tilbud uavhengig av kjønn, alder, gren, geografi eller funksjonsevne, forklarer sportssjef Tor Idar Aune.

Skytterlandslaget Junior er nå sikret ekstra støtte på 400 000 kroner hvert år de neste fem årene. Det gir totalt 2 millioner kroner ekstra å rutte med i arbeidet med å skape framtidas toppidrettsutøvere fram til 2022.

– Det gir oss en glimrende mulighet til å gjennomføre vårt langsiktige arbeid. Vi snur opp-ned på mye, tar med oss det beste fra tidligere, tenker helt nye tanker og åpner for ustrakt samarbeid mellom grenene. Og vi er 100% sikre på at dette er veien å gå, sier Aune.

– Forrige helg ble det gull i både pistol, viltmål, rifle, skeet, OL-trap og nordisk trap i juniorklassen i nordisk mesterskap. Gull i alle grener. Derfor ønsker vi en bred og solid toppsatsing i alle grener – fordi ungdommen fortjener det. Og på Skytterlandslaget Junior skal vi skape det beste tilbudet, både sportslig og sosialt, sier Aune.

Informasjon om etableringen av Skytterlandslaget, Skytterlandslaget Junior og Skytterlandslaget U23 kommer fortløpende utover høsten.

Les hva Aftenposten skriver om OLTs og Sparebankstiftelsen DNBs prosjekt «Flere mot toppen».