Det filosofiske hjørnet 4/6

Dette, kjære lesere, kan bli det tredje siste filosofiske hjørne dere leser. Noen har bestemt at bladet skal bli en PDF-fil på nett. Noen har også sagt at det er gjort en undersøkelse blant folket om at det er ønskelig. Ingen har spurt meg og heller ikke redaktøren. Noen juger så det lyser. Ingen av dem som dette var nevnt for på pistol NM, har blitt spurt heller.

For å gå tilbake i tid. Forbundstinget vedtok etter lang debatt å øke forbundskontingenten med 100 kroner for å få bladet ut til alle medlemmer i postkassa. Denne avgjørelse om å bli ei nettavis, vil gi følgende spørsmål: Blir forbundskontingenten 100 kroner rimeligere? Spørsmålet om å kunne gi rask informasjon til medlemmene er en av grunnene. Hva med forbundets hjemmeside? Hvis ikke forbundskontingenten minskes, hva skal pengene brukes til?

Bladet går med overskudd. Det finnes fremdeles mange av våre skyttere som ikke har tilgang til internett pga. dårlige nett forbindelser. Her i distriktet er det mange plasser de ikke har noe 4G. Noen har ikke PC. Hva skal de 100 kronene brukes til? Er dette tanker som styret har vurdert? Jeg har tenkt på dette etter referatet fra kretslederkonferansen. Trodde det var bare strøtanker, men etter en samtale med redaktøren fikk jeg beskjed om at det var reelt.

Jeg har hørt at mange syntes det er dagens høydepunkt, når Skytternytt dumper ned i kassa. Og det motsatte. Noen syntes det jeg skriver er bare tull og det har de rett til å synes, men vi har pressefrihet og kan tenke og synse hva vi vil.

Det blir ikke noe filosofisk hjørne, hvis papirbladet blir borte. Jeg er litt redd for hva en leser fra Odda sa til meg under et NM på Åndalsnes, at hvis jeg sluttet å skrive hjørnet, skulle han gå fra Odda til Elverum og banke meg. Hvis han har gått så langt, er han vel ganske sliten, så jeg greier meg nok med erfaringen som klubbmester i lett veltervekt i bokseklubben Rollo tidlig på 1960 tallet. Jeg skal gi ham en kaffedoktor eller en skvett fra Løyten. Mat skal han få også.

Filosofens lille mathjørne forsvinner. Det minner litt om firmaer som kjøper opp små bedrifter som har et brukbart overskudd. Tømmer kassa og legger ned produksjonen. Men, men…

Men for en sommer vi har hatt. Passe varmt. Passe vått. I skogen bugner det av bær. Multemyrene var gule tidligere en de pleier. Ulv og bjørn knasker sau og andre dyr. Du kan ikke slippe ei ”harabikkje” i skogen her lenger. Den kommer kanskje aldri igjen.

Så litt skyting. Jeg så på kongelaget fra Målselv. Det kom en artig uttalelse i dag fra en som fikk to niere på de to siste skuddene. Blinken er stor nok den. Den er stor nok for dem som skyter luftpistol i OL også. 590 poeng hadde han som vant kvalifiseringen.

Vi har jo ansatt en sportssjef. Kan han heve kvaliteten på våre pistolskyttere sammen med Petter Bratli? Det er vel ikke slik at vi legger ned Skytternytt for å spe på lønna hans med forbundskontingenten? Jeg bare spør, for å legge ned noe som skaffer penger i kassa, er IDIOTI! Jeg er sur, potte sur. Min gode venn Pramm med to m-mer og skog ved svenskegrensa liker det heller ikke. ”Å klikke fram på PC-en for å lese blad, gjør man bare ikke”, sa han. Han vil bla i et blad – ikke klikke.

Jeg tror jeg slutter her. Jeg har sikkert ertet opp mange nå og vil avslutte med skrift fra Dag Evjenth sin bok: ”Veien blir til mens du går deg vill” Diktet heter ”Ærlig talt” og passer kanskje på meg nå.

Hvis jeg er for deg
det du er for meg
liker du, for å være ærlig
ikke meg noe særlig. 


Ha en spenstig høst.
Jon-Tore Gran