Fagkomité Lerdue Informerer 4/6

knut-leer_leder-fagkomite-lerdue

NORSK SEIER I LANDSKAMPEN NORDISK TRAP
…i år også, samt 2 Skandinaviske mestre, Kvinne og Junior. Ja, da beholdt vi vandrepokalen nok en gang med seier i landskampen i Nordisk Trap som gikk i Odense (Danmark) andre helgen i august. Landskampen går mellom Danmark, Sverige og Norge for lag. Det er også innlagt individuelt Skandinavisk mesterskap samtidig. Norge vant landskampen med 90 duer til Sverige og 130 til Danmark. Det ble seier for Senior, Junior, Kvinne- og Veteran laget. I det innlagte Skandinaviske mesterskapet ble det gull i Kvinneklassen til Sally Jane Haugland, samt sølv til Rebekka Grimestad og i Junior klassen tok vi alle tre medaljene, gull til Erik Gurholt, sølv til Filip Rasmussen og bronse til Arnt Sigurd Christensen. I senior klassen besto finalen av en svenske og fire nordmenn, svensken ledet inn og vant til slutt etter omskyting med Knut Ivar Larsen, som dermed tok sølv i årets mesterskap. (Gull i fjor) Bronsen gikk til Frank Valhovd Andersen. I Old Boys klassen ble det Dansk seier til Rene Hansen og sølv til Jan Øivind Johansen. Veteranklassen ble vunnet av danske Johan Hansen; der tok Geir Gulhaug bronsen. Gratulerer til alle!

World Cup i San Marino, 1.- 11. juni.
Sindre Krågsrud fikk en sterk 15. plass i OL-trap; her med 118 treff, to treff til så hadde det blitt finaleskyting Dette var et meget bra resultat. Sindre har riktignok skudd mange bra resultater på hjemmebane, men internasjonalt har han tidligere ikke vært i nærheten av de aller beste. San Marino-konkurransen var hans andre WC-stevne i karrieren og serien 24-23-24-23-24 viser at han hadde bra kontroll på nervene under ganske vriende forhold. Det ble 20. plass til Ole Eilif Undseth i skeet i San Marino. Med 120 treff (25+25+24+23+23) hadde Ole to bom for mye til å komme med i omskytingen om finaleplass. Dette resultatet var Ole Undseths 8. topp-20-plassering i verdenscupen. Tom Beier Jensen og Jonas Filtvedt fikk begge 115 treff og endte med det som nr. 45 og 49. De hadde seriene 23+23+23+22+24 og 24+23+24+22+22. Italienske Tammaro Cassandro var best etter 125 duer, med uslåelige 125 treff. Imponerende!

EM lerdue i Lonato
Ingen av OL-trap-skytterne våre fikk vist hva de er gode for. I senior ble Nadir Rghioui nr. 60 med 111 treff (etter å ha avsluttet med 25) og Sindre Krågsrud nr. 74 med 108 treff. Blant juniorene fikk Martin Larsen 107 treff og 30.plass, mens Simen Terp kom på 47.plass med 98 treff. Alle fire har skutt mye bedre enn dette, også internasjonalt, tidligere i sesongen, så resultatene fra Italia er nok mest som et arbeidsuhell å regne for de hardtsatsende trapskytterne. Henrik Fylling sto for den beste plasseringen av skeet skytterne under årets EM, med 14. plass i junior. Henrik hadde 117 treff (22+24+24+24+23) og var bare ett treff fra å komme med i omskyting om den siste finaleplassen. I samme klasse ble Jørgen Engen nr. 25 med 115 treff. Malin Farsjø lå an til en liten sensasjon, da hun i etter 50 av 75 duer lå på tiendeplass i skeet kvinner med mulighet til å avansere helt til finalen. På den siste 25 skudd-serien ble det dessverre bare 21 treff og med 67 treff totalt endte hun på 18. plass. Dette var allikevel et godt resultat for Sannidal-jenta som gjennomførte sin første internasjonale konkurranse som senior.
Veteranen Barbro Breivik fulgte opp med 66 treff og 20.plass. I skeet menn senior ble Jonas Filtvedt best av de norske med 119 treff og 28.plass. Jonas, som gjorde come-back på landslaget i år, lå godt an til en finaleplass etter 100 duer med seriene 25+23+25+25, men 21 treff på siste serie gjorde at topplasseringen glapp. Ole Undseth kom på 32. plass med 118 treff og Tom B. Jensen på 42.plass med 116 treff. Lagmessig ble Norge nr. 10. Totalt et noe skuffende EM, uten noen finaleplasser, men vi kommer sterkere tilbake.

NM Nordisk Trap
Et av de største NSF-arrangementene er NM Nordisk Trap, som i år, i regi av Enebakk JFF, samlet nesten 400 deltakere. Og best av alle var V50 skytter Yngve Kartveit, Samnanger J.F.L.S. som skjøt uslåelige 125+25 treff som er ny norsk rekord i V50 klassen! I den største klassen, menn senior med 190 deltakere, var det Jan Øivind Johnsen fra Romerike SSK som vant etter en lang duell med Andreas Stausland fra Songdalen LK. Begge skjøt fullt hus, 125 treff, i den innledende skytinga og hadde en bom i finalen. Dermed måtte de ut i omskyting, og der vant Jan Øivind etter at Andreas bommet på den 7. duen. I kvinneklassen ble det en klar seier til Siri Marlen Lindem fra Råde JFF. Hun skjøt totalt 147 treff (122+25) og satte med det norsk rekord, både etter 125 duer og 125 duer m/finale. Juniorklassene ble vunnet av Filip Rasmussen og Rikke Haugland, begge fra Nedre Glomma SSK, mens beste ungdomsskytter ble Tarjei Tellefsen Haugland fra Kroken JFF. I de øvrige veteranklassene gikk gullmedaljene til Geir Guldhaug fra Onsøy JFF (V60) og til arrangørklubbens Bjørn Haug (V70). I lagkonkurransen var Samnanger sterkest, med Yngve Kartveit, Steinar Gjerde og Bjarte Linga på laget. Skien JFF tok sølv og Kvam SSK bronse.

NM Skeet
23. og 24. juli arrangerte Bærum JFF NM skeet på sin bane på Jordbru. Lørdag ble de to klassene for kvinner ferdig med sitt NM-program, og i juniorklassen var det kun 1 deltager; Vilde Kartveit (Samnanger JFLS) tok dermed seieren her. I klassen senior kvinner var det tre deltagere, og etter de 75 innledende duene var det to av kvinnene som hadde lik poengsum (65) på toppen av listen. Barbro Breivik (Østlandske Sportsskyttere) slo Malin Farsjø (Sannidal JFF) i omskyting om gullmedaljen. I herreklassen er det tre kategorier, Senior, junior og veteran-55. Juniorklassen hadde beskjedne 4 deltagere og ble vunnet av Henrik Fylling (Østlandske Sportsskyttere) med 120 treff. Sølv gikk til Ruben Lillerud (Ullensaker JFF) og bronse gikk til Oscar Iwe (Oslo SS). Veteran-55 (V55) er en ny klasse i NM Skeet. Arne Andersen (Sollihøgda JFF) kunne dermed, som gullvinner, sette den første norske rekorden i denne klassen med sine 112 treff. Sølv gikk til Bjarne Jødahl (Ullensaker JFF). I kampen om bronse måtte vi ut i omskyting mellom Tore-Bjørn Edseth (Ullensaker JFF) og Sverre Johan Hillem (Sollihøgda), der førstnevnte gikk av med seieren. Som oftest er det seniorklassen som skaper de beste resultatene, og i innledende skyting klarer Ole Undseth fra Rakkestad Sportsskyttere å tangere norsk rekord med 124 av 125 duer. Denne rekorden ble satt i 2013 av Tore Brovold og ble samme år tangert av Tom B. Jensen. Dette var veldig imponerende å se, og det er helt klart et resultat i verdensklasse. Finalen i senior består av 6 skyttere, og vi måtte ha omskyting for å få pekt ut de siste to utøverne til denne. Finalefeltet ble seende slik ut:
• Harald Jensen – Bærum JFF
• Tom B. Jensen – Bærum JFF
• Freddy Jensen – Bærum JFF
• Jonas Filtvedt – Åmot JFF
• Gunnar Filtvedt – Åmot JFF
• Ole Undseth – Rakkestad SS
Lagkonkurransen ble dermed rimeligvis vunnet av arrangørklubben Bærum JFF, med 3 x Jensen på laget. I finalene starter samtlige utøvere med null poeng, og dette skaper ekstra spenning for både dem og publikum. Det var veldig gode resultater i semifinalen, og vi måtte ha omskyting for å finne ut av hvem som skulle avansere videre til bronse- og gullfinaler. Og, for å gjøre det hele komplett, både bronsefinalen og gullfinalen endte også opp i omskyting, og til slutt så seierspallen slik ut:
1. Jonas Filtvedt – Åmot JFF
2. Ole Undseth – Rakkestad SS
3. Gunnar Filtvedt – Åmot JFF

NM Dobbel trap
Lørdag 9. juli arrangerte den nystarta klubben Grasåsen Sportskyttere, som holder til på Bjørkelangen, NM i dobbeltrap. Stevnets beste skytter var junior Martin Larsen med hele 135 treff, et resultat som ville gitt ham delt 2. plass i junior-EM i Lonato! Martin skyter for arrangørklubben, og de sikra seg også NM-titlene i de to seniorklassene, ved Thomas Nilsen og Elisabeth Larsen. Grasåsen vant også lagkonkurransen foran Brunlanes’ 2. lag. Årets mesterskap var det største dobbeltrap-NM som er gjennomført noen gang, med et meget sterkt startfelt med flere toppskyttere fra sportingmiljøet. Det hadde ikke vært mulig å gjennomføre på bare en bane uten god innstilling fra skytterne og meget stramt arrangement tidsmessig

NM i FITASC Compak Sporting som skulle vært arrangert på Løten 7.-10. juli, ble avlyst grunnet et tragisk dødsfall natten før NM skulle starte. Ny dato for dette NM blir den 17. og 18. september med samme arrangør. Minner igjen om fristen for å søke om stevner for neste sesong, fra klubb til krets har gått ut, men send den inn så fort som mulig til fagkomiteen med kopi til krets. Under følger en oversikt som er hentet fra vårt fellesreglement, der dere ser fristene for søknad om stevner. Ber alle merke seg dette. 1.4.1 FRISTER FOR SØKNAD OM STEVNER Fra klubb til krets innen: 30.06. Fra krets til fagkomité innen: 30.09 Utarbeidelse og offentliggjøring av terminlisten innen: 30.10

Takk for en flott sommersesong og håper alle fortsetter den gode skytingen fremover.
Knut Leer
Leder fagkomité lerdue