Fagkomité Rifle Informerer 4/6

gyda-ellefsplass-olssen_leder-fagkomite-rifle

Olympiske Leker
Gratulerer til våre OL-utøvere og trenere! Det ble oppturer og nedturer, det ble god underholdning og til tider svært så spennende. Samtlige fire utøvere har prestert i verdensklasse, om ikke i alle øvelser og ikke helt til mål. Dere var nære og dere kjempet knallhardt! Jeg synes dere skal være stolte – det er jeg! Åpningsseremonien og innmarsjen er ikke det jeg gleder meg mest til foran et OL, men det var litt ekstra stas denne gangen, siden Ole-Kristian fikk æren av å bære det norske flagget. Ole-Kristian skjøt en fenomenal kvalifisering på helmatch med 1177 og hadde skive tre i finalen. Det var enormt moro og ulidelig spennende å følge med. Det ble tøft, men han kjempet knallhardt og ble til slutt nummer åtte. I samme øvelse ble Odd Arne nr. 13 – en flott prestasjon. Are Hansen hadde en dårlig start på 10m luft, men presterte i verdensklasse på slutten. Han skjøt seg opp fra langt nede på lista og helt opp til 10. plass. Finalen var ikke langt unna, men marginene var ikke på hans side denne gangen. Malins beste konkurranse var halvmatchen. Hun lå an til finaleplass helt til de siste stående skuddene. Finalen glapp og Malin endte på 17. plass. Takk for at dere trener og jobber for å bli best! Det er tøft og det er slitsomt, og det er fryktelig artig når det går bra! Håper yngre utøvere blir inspirert av å se dere skyte OL på TV; dere er meget gode ambassadører for skyttersporten. Håper dere fortsetter satsningen frem mot neste OL! Paralympics har ikke startet i skrivende stund, dessverre. Blir omtalt i neste nummer!

EM 50m for juniorer
Norge dominerte rifleskytingen under junior-EM i Tallinn, var på pallen i alle øvelser og dro hjem med hele sju medaljer – to av dem i gull. Jenny Tovseth Vatne, Jenny Stene og Regine Nesheim ble europamestre i lagkonkurransen på halvmatch. I den individuelle finalen ble Jenny Tovseth Vatne nummer to, i tillegg til at hun ble Europamester på 60 skudd liggende. Fabelaktige prestasjoner av juniorjentene! Henrik Larsen, Benjamin Tingsrud Karlsen og Vegard Nordhagen vant sølvmedalje i lagkonkurransen på helmatch. De samme guttene vant også sølvmedalje på lagkonkurransen i 60 skudd liggende. I den øvelsen var Benjamin beste nordmann individuelt med bronse, mens Henrik var bestemann på helmatchen og vant bronse i den øvelsen. Dette er et av de beste mesterskapene noensinne, og lover svært godt for fremtiden i norsk rifleskyting. Håper dette motiverer til videre og langsiktig satsning!

Riflekonferansen
Årets riflekonferanse finner sted på Scandic hotell på Gardermoen 22.-23. oktober. Fagkomiteén er i gang med planlegging av et spennende program. Noe av det dere kan se frem til, er relevante og gode foredrag, samt tid til å tenke høyt sammen om veien videre. Blant foredragsholderne kommer blant annet Håvard Larsen og skal gi oss tanker om ny organisering av NSF, Wenche Horten skal forelese om klubbutviklingsprosjektet i NSF, Helene Rønningen foreleser om ”det vi ikke snakker om” og Det frivillige Skyttervesen vil være representert og forelese om filosofi rundt rekruttering i DFS. Riflekonferansen har som mål å sette et ekstra ordinært fokus på breddeutvikling og rekruttering, et tema som alltid er aktuelt for å få realisert drømmene vi har for idretten vår. Vi håper at alle lag og kretser kan stille med minst en representant. Fagkomité rifle håper på mange deltagere, både fra den eldre garde og ikke minst den yngre garde.

Vi ses på Riflekonferansen 22.-23. oktober; invitasjonen vil dere finne på nettet så snart den er klar.
Med skytterhilsen
Gyda Ellefsplass Olssen
Leder fagkomité rifle