Norge i European Youth League

I helga deltok en norsk rifletropp i finalen i European Youth League (EYL) i Bologna, Italia. EYL er en lagkonkurranse med luftvåpen for 14-18-åringer. På den norske laget skjøt Tonje Engevik, Jenny Stene, Vegard Sveen Nordhagen og Benjamin Tingsrud Karlsen (på bildet ser man alle fire + lagleder Arne Morten Nyfløt). De åtte finalelagene var delt inn i to grupper, der Norge møtte Finland, Italia og Østerrike. Konkurransen er lagt opp slik at lagene møtes til 40 skudds-dueller med tre skyttere på hvert lag. I duellen med Finland ble det klar finsk seier, mot Italia ble det uavgjort etter 120 skudd og tap etter omskyting og mot Østerrike ble det en knapt tap. Dermed ble det sisteplass i gruppa, men med så små marginer at det like gjerne kunne blitt medaljematch på de norske skytterne.

Se resultatbok her (pdf).