Fagkomité Lerdue Informerer 5/6

knut-leer_leder-fagkomite-lerdue

VM-sølv til John-Ole Nordskog i Compak Sporting
John-Ole Nordskog fra Siljan JFF tok sølv i juniorklassen i VM FITASC Compak Sporting ved High Wycombe utenfor London. Med 190 treff var han likt med britiske Joshua Bridges etter at den ordinære skytingen var over, men i omskytingen ble det et knapt tap med 23 mot 22 treff. Christian Rød Karlsen, Brunlanes fulgte opp med 187 treff og 7.plass. Nordskogs 190 treff var også beste norske resultat totalt i konkurransen og ga ham delt 16. plass i den åpne klassen. I seniorklassen ble det en fin 5.plass til den norske laget, med Tom Nalum, Magne Gusland og Simen Torgersen.

Sterk norsk skyting i Nordisk i Trollhättan
I nordisk trap ble det seier til Filip Rasmussen i juniorklassen med 164 treff etter finalen. Og bronse til Erik Gurholt på 158 treff, og det ble gull i lagkonkurransen for de to sammen med Arnt Sigurd Christensen. I senior menn sikret Frank Valhovd Andersen seg bronsemedalje med 162 treff, fire bak den svenske vinneren. I lagkonkurransen ble det gull med Frank V. Andersen, Pål Høines og Jan Øyvind Johansen på laget.

I kvinnenes seniorklasse ble det sølvmedalje på Sally Jane Haugland med 153 treff, ett bak danske June Hansen. Sølv også i lagkonkurransen for Sally J. Haugland sammen med Siri Marlen Lindem og Eva Kristin Knudsen.

I OL-trap var det varierende vind som ga tøffe skyteforhold, og Martin Larsen stoppet på 98 treff innledningsvis i juniorklassen. I finalen var han best av alle og plukket med enda en gullmedalje til den norske troppen. Ingen andre norske OL-trapskyttere gikk til finale.

I skeet menn senior hadde Jonas Filtvedt en liten oppvisning; Åmot-skytteren var klart best innledende med 118 treff i vinden, best i semifinalen og overlegen i finalen. Sammen med Ole Eilif Undseth og Knut Rustad sikret han seg også gull i lagkonkurransen. I kvinneklassen var Marlin Farsjø best av de norske på 7. plass.

I juniorklassen ble det dobbelt norsk, med Jørgen Engen som bestemann etter at han slo 12-11 Henrik Fylling i siste finalduell. Henrik var sterkest innledende med 117 treff, mens Jørgen hadde 115. Henrik var også sterkest i semifinalen med fullt hus.

NM Compak Sporting

Christian Rød Karlsen fra Brunlanes Sportsskyttere imponerte stort under NM Compak Sporting på Løten. 15-åringen skjøt på et høyt nivå gjennom hele mesterskapet, slo samtlige seniorer og tok dermed sin første tittel som norgesmester for junior i Compak Sporting. Sølv i junior-klassen gikk til John-Ole Nordskog (Siljan S.S.) og bronse til Ruben G. Lillerud (Ullensaker JFF).

Arrangementet i regi av Løiten JFF hadde de beste rammene vi kunne ønske oss; sol, 20 grader og helt vindstille. Dette til tross for midten av september. Arrangørklubben hadde satt opp 4 flotte compak-baner på anlegget, og gjennomføringen av mesterskapet gikk meget effektivt.

Det måtte omskyting til for å finne medaljevinnere i seniorklassen. Tom Nalum (Brunlanes S.S.) og Oskar Næss (Team Hagleskyting) måtte skyte om gullmedaljen, der førstnevnte gikk av med seieren. Tore Brovold (Østlandske S.S) og Kenneth Aspestrand (Aremark JFF) skjøt om bronsemedaljen, der Aspestrand viste seg som den beste til slutt.

I kvinneklassen vant Ann Synnøve Arnestad (Stavanger OLK) gull foran Torunn Bredholt (Rakkestad og Degernes JFF) og Agnete Arnesveen (Løiten JFF). Veteranklassen ble vunnet av Geir Ståle Vie (Brunlanes S.S.), foran Vidar Bonnegolt (Brunlanes S.S.) og Tore Skjønhaug (Rakke- stad og Degernes JFF).

I lagkonkurransen ble det et klart gull til Brunlanes foran Aremark og Brunlanes 2.

Stipend unge utøvere

Da fristen var gått ut var det kommet inn 8 søknader, og vi besluttet på vårt FK møte i september at alle utøverne skulle få stipend. Det blir ikke så mye på hver uansett, men alle får kr 1250 og det er:

  • Martin S. Larsen, Grasåsen S.S.
  • 
Andreas S. Monsbakken, Vester Toten JFF
  • Nicolai Ynnestad, Karmøy S.S.
  • Arne J. Kartveit, Samnanger JFL
  • Vilde Kartveit, Samnanger JFL
  • Ruben G. Lillerud, Ullensaker JFF
  • Christian R. Karlsen, Brunlanes S.S.
  • John-Ole Nordskog, Siljan S.S.

NM 2017
Pr. nå har vi klare disse NM arrangørene:

Nordisk Trap:
Alta JFF, 22.-25. juni.

Compak Sporting:
Grasåsen S.S, 5.-6. august.

Dobbeltrap:
Oslo S.S., 12. august

OL Trap:
Grasåsen S.S, 19.-20. august.

Jeg oppfordrer herved arrangører å søke om skeet og Fitasc Sporting sine mesterskap. Viktig å få dette inn nå som vi driver med terminlista for neste år.

TERMINLISTE 2017
Det har kommet inn en del ønsker om datoer for neste års stevner. Ber om at kretser og klubbene gir beskjed om stevner så fort som mulig nå.

GOD JAKT OG HØST TIL ALLE HAGLE SKYTTERE!

Knut Leer
Leder fagkomité lerdue