Fagkomité Pistol Informerer 5/6

pal-kristiansen_konstituert-leder-fagkomite-pistol

Sommeren er nå slutt og med det er en del viktige konkurranser gjennomført. Landskamp mot Sverige i Luftog Finpistol for kvinner, og Luft-, Fri og Silhuettpistol for menn ble arranger 13.-14. august i Karlstad. Se egen rapport i dette bladet. Anne-Cathrine Krügers deltakelse i Paralympics. Med 362 p og en 10. plass i luftpistol, kun 2 poeng unna finaleplass og en 29. plass i finpistol. Det er et bra resultat med de helse-utfordringer hun har hatt i tiden før og under PL.

Nordisk feltmesterskap er gjennomført med Haugesund pk som teknisk arrangør. Nok en gang var det kvinnene med Reidun Ann Støle i spissen som ble best. Hun vant individuelt og tok laggull sammen Mona Gjelstad, Ingunn Edvardsen og Britt Elena Wollan. Beste junior på 4.plass og sølv på lag. På herresiden kom beste senior på 6. plass og det ble bronse på lag. Se egen rapport i dette bladet. I finalen i E-cupen i Standard og Grovpistol i Hannover, vant Pål Hembre tilslutt gull i Grovpistol med 3 sentrumstiere foran franske Boris Artaud som også hadde 584 poeng.

Det er nå snart tid for fagkomitékonferanse pistol. Viktigste tema her blir det pågående arbeidet med forslaget til å endre fra 4 fagkomiteer til 3 felles komiteer for alle fagretninger. Breddeidrettskomité (BIK), Toppidrettskomité (TIK) og en Teknisk komité (TK). Dette blir en sak som skal avgjøres på forbundstinget i 2017. Samtidig jobbes det med NSFs nye dataløsning som skal forenkle arbeidet med å opprette stevner, godkjenne stevner og terminliste, påmeldingen på stevner fra skyttere og lag, mottak av resultatlister, rankinglister og klasseføringslister og oppdatering av startkort. Følg med på info på NSF hjemmesiden: www.skyting.no Alle skyttere vil få en unik person-ID som er så snart klubbene har lagt inn klasseføring på sine skyttere for 2017, som de må bruke ved påmelding på alle stevner fra og med 1. januar 2017.

Ser med spenning frem til en ny IT-løsning som skal gjøre jobben for klubb/lag og krets lettere for fremtiden. Når en snakker om fremtiden, er det nå på tide å planlegge litt med rekruttarbeidet fremover mot 2017 og landsstevnet for rekrutter under Ungdomslekene på Lillehammer den 22. april. Det vil også bli tilbud om å skyte sprintluft den 21. april. Start nå med planlegglegging, slik at rekruttene har et klart mål og jobbe med gjennom vinteren. Det anbefales sterkt å være med både for skyttere/foreldre og ledere. En skal lete lenge etter plasser hvor så mye følelser får utløp, både skuffelse og stor glede. Ikke alle greier å oppnå sine egne høye forventninger og da kan det fort komme noen tårer, men også mye glede å se, når mange lykkes. Uansett er det å delta på slik litt større arrangement, en meget viktig erfaring å ta med seg for skytterne som vil fortsette å konkurrere.

Pål Kristiansen
Fungerende leder
fagkomité pistol