17 norske skyttere til EM

Norges Skytterforbund har tatt ut 17 skyttere til EM Luftvåpen i Maribor i mars. Der skal det konkurreres i grenene pistol, rifle og viltmål.

– Vi mener vi reiser ned med en sterk tropp som kan hevde seg både på junior- og seniorsiden. Vi er tøffere i uttakskriteriene i år for å være sikre på at våre utøvere kan levere prestasjoner på godt internasjonalt nivå. Derfor er også troppen noe mindre enn i fjor, men trolig stiller vi likevel sterkere totalt sett, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund.

LES ALT OM UTTAKET HER

EM Luftvåpen starter med åpningsseremoni 7. mars og fortsetter med konkurranser over fire dager fra 8-11.mars. Det skytes med luftvåpen på 10 meter i grenene pistol, rifle og viltmål. I EM 2016 vant Malin Westerheim EM-sølv på 10 meter luftrifle kvinner, mens Espen Teppdalen Nordsveen ble junioreuropamester på 10 meter viltmål.

– 2017 er på mange måter en mellomsesong for alle nasjoner. Året etter OL er for de fleste starten på en ny fireårsperiode og vi er spente på hvilket nivå de andre nasjoner er på i årets EM. Også for vår del er dette det første året av olympiaden fram til OL i Tokyo. Noen skyttere har jobbet godt i mange måneder, mens andre er skikkelig i gang først nå på nyåret. Slik blir det gjerne etter en OL-sesong, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Tre pistolskyttere, to viltmålskyttere og tolv rifleskyttere er med til årets EM Luftvåpen. Troppen er fylt opp med ni seniorer og åtte juniorer som skyter alle øvelser bortsett fra pistol junior herrer og viltmål kvinner, der Norge ikke er representert.

– Vi skulle gjerne hatt flere pistolskyttere med, men vi er ikke gode nok pr.dags dato. Vi vet det trenes bedre og mer blant de norske toppskytterne på pistol enn på lenge og jeg er sikker på at vi vil se resultater av det på sikt. I år reiser vi med to seniorer og en junior. Til neste år er jeg trygg på at enda flere vil være sportslig kvalifisert, sier sportssjef Tor Idar Aune.

NORGES EM-TROPP:

 

SENIOR

Pistol
Aina Sandstøl, Pål Hembre

Rifle
Malin Westerheim, Karoline Hansen, Andrea Wick, Øyvind Solbrekken Flatla, Ole Magnus Bakken, Are Hansen

Viltmål
Tommy Andre Sørlie

JUNIOR

Pistol

Ann Helen Aune

Rifle
Regine Nesheim, Jenny Stene, Tonje Engevik, Benjamin Tingsrud Karlsen, Vegard Sveen Nordhagen, Henrik Larsen.

Viltmål
Espen Teppdalen Nordsveen

Linker
Arrangørens nettsider – http://www.echslo.eu/index.php/en/
European Shooting Confederation – http://www.esc-shooting.org
SIUS Resultatsider – http://results.sius.com/Championships.aspx