Første gang på pallen

Heidi Sørlie-Rogne ble første norske SH2-skytter noensinne på pallen i World Cup, da hun ble nummer to i øvelsen R9 – 50 meter liggende i Al Ain torsdag.

Med 614,8 poeng var Sørlie-Rogne bare 1,5 poeng bak vinneren Abdulla Alahbabi fra de Forente Arabiske Emirater. Hun hadde en 4.plass fra 2015 som sin bestenotering fra World Cup i denne øvelsen fra tidligere.

Heidi er i Al Ain sammen med sin trener Håkon Sørli (se bildet) som de eneste fra Norge, og vi gleder oss til å følge henne også i de gjenstående øvelsene. Turen er 100% selvfinanisert av en utøver som satser hardt på å bli best i verden. Lørdag skyter hun R5 – 10 meter ståenden før hun er i ilden i sin favorittøvelse på mandag. Da skyter Heidi R4 – 10 meter liggende. Rett før avreise til Al Ain satte hun personlig rekord i begge disse 10-metersøvelsene.

May Elisabeth Nordahl i India

Samtidig som Heidi skyter i Al Ain er en annen norsk kvinnelig skytter i gang med sin World Cup i New Dehli.

May Elisabeth Nordahl ble nummer 34 i sin første øvelse 10 meter luftrifle fredag morgen. Maya skjøt første ti-skudd på finalenivå, 104,2 poeng, men lyktes ikke med å fullføre helt inn. Hun ble til slutt nummer 34 med 409,0 poeng.

Nordahl er eneste norske skytter i India og skyter sin hovedøvelse 50 meter halvmatch på mandag. I denne øvelsen ble hun nummer åtte i World Cup i München i fjor. Nordahl finansierer også sin WC-tur selv og har reist til India med sin samboer Tony Lincoln som støtte.

Norges Skytterforbund prioriterer kun en WC-konkurranse for rifleskytterne i år. World Cup i München i mai blir eneste stevne Norge stiller med full tropp i regi av NSF i 2017. I tillegg kommer selvsagt EM innendørs og utendørs.

Se resultater fra Al Ain hos SIUS og fra New Dehli hos ISSF.