7. plass i World Cup på Heidi

Heidi Sørlie-Rogne gjorde karrierebeste i PL-øvelsen R5 da hun ble nummer sju i World Cup i Al Ain mandag formiddag.

Av Tor Idar Aune, sportssjef
toridar.aune @ skyting.no

For første gang kvalifiserte Heidi seg til finale i en World Cup-konkurransen i sin favorittøvelse R5, 10 meter 60 skudd liggende. I selve finalen kom hun ikke helt i gang og røk ut som andre skytter i elimineringen. Men sjuendeplass i dette selskapet er lov å feire. Vi gratulerer med både finaleplass og god prestasjon.

I kvalifiseringen lå Heidi lenge utenfor finalen med seriene til 103,7-104,8 som åpning. Så fulgte sterke 105,5-106,7-106,3-105,4 til totalt 632,4 poeng og en fjerdeplass. Ukrainske Vasyl Kovalchuk best innledende med 636,5 poeng.

Lørdag ble Heidi nummer ni i R4, 10 meter 60 skudd stående, bare 0,3 poeng fra finale. Heidi skjøt sin beste poengsum noensinne internasjonalt i denne øvelsen med 619,7 poeng.

Maya nummer 17

I India ble May Elisabeth Nordahl nummer 17 i World Cup på 50 meter halvmatch mandag morgen. Med seriene 192 på kne, 199 på liggende og 186 på stående ble det totalt 577 poeng, og det var fem poeng bak finalegrensa denne gangen. Sveitsiske Nina Christen best i kvalifiseringen med 586 poeng.

– Noe vind i dag skapte litt utfordringer, men jeg er brukbart fornøyd med gjennomføringen. Dette var mitt første stevne utendørs siden i fjor høst, så herfra kan det bare bil bedre, sier May Elisabeth Nordahl fra New Dehli. Fredag skjøt hun som kjent 10 meter luftrifle, og dagene mellom konkurransen ble ikke bare brukt til trening og forberedelser. Samboerparet Nordahl og Tony Lincoln benyttet anledningen til å forlove seg under et besøk i Taj Mahal. Vi gratulerer! :)