Vil du skyte rifle i München?

Vil du skyte rifleøvelsene i World Cup München? Uttakskriterier og uttakstevner er nå klare.

Av Tor Idar Aune, sportssjef
toridar.aune @ skyting.no 

2017 er sesongen der norske skyttere i all hovedsak står på egne ben i forhold til sin satsing og alle har mulighet til å kvalifisere seg til World Cup, EM og VM uavhengig av deltagelse på Skytterlandslaget eller ei. Nå utfordres alle rifleskyttere med en drøm om å representere Norge til å skyte uttakskonkurranser for deltagelse i årets prioriterte World Cup-konkurranse for de norske skytterne.

I München skytes 10 meter luftrifle for kvinner og menn, 50 meter halvmatch kvinner og 50 meter helmatch og liggende menn. Det er nå satt opp to uttaksstevner for hver øvelse for å finne fram til utøverne som skal skyte for Norge i konkurransene. De seks beste fra første uttaksstevne er direkte kvalifisert for andre runde. Den beste skytteren i hver øvelse i det andre uttaksstevnet er klar for World Cup München.

Se komplette uttakskriterier her for å lese mer om hvordan hele troppen tas ut.

Første uttakstevne er NM for 10 meter luftrifle 16-19. mars, og stevnet på Flisa 1. april for 50-metersøvelsene. Stevnet på Flisa kan eventuelt erstattes med ISAS i Dortmund helga før for de som velger å dra dit for å skyte. Andre uttaksrunde gjennomføres helgen 8-9. april i Alfhallen. Les mer i linken ovenfor.

Vi ønsker alle skyttere lykke til, og håper på tøffe og rettferdige uttaksstevner for rifleskytterne.