Ungdomsutvalg-profil: Maren Galguften Lunsæter

Navn: Maren Galguften Lunsæter
Alder: 25
Hjemsted/bosted: Tynset/Tromsø
Klubb: Kalotten msl /Tromsø skytterlag
Verv: Sekretær og ungdomsinstruktør, leder i ungdomsutvalget

Hvem er du?
Jeg har en master i geologi, men tar for tiden årsstudium i ledelse siden jobbmarkedet er litt labert. Mesteparten av fritiden går med til skytetreninger, instruering av ungdom i laget og stevner, men også litt besøk på Sats og treffe venner.

Når og hvorfor begynte du med skyting?
Jeg ble introdusert til skytingen som baby, siden både mamma og pappa var/er aktive skyttere, samt nesten hele slekta på begge sider. Noen er født med ski på bena, jeg ble født med børsa i hendene! Som 9-10 åring begynte jeg aktivt med skyting. Det er en blanding av familietradisjoner samt mestring og at det er morsomt som gjorde at jeg begynte, og som fortsatt holder motivasjon og interesse oppe. Skytingen har også hjulpet på konsentrasjonsevnen min, som gjenspeiler seg i skolearbeidet, og som jeg nå ser på de ungdommene jeg instruerer.

Hvorfor ble du med i Ungdomsutvalget?
Jeg ble med i Ungdomsutvalget på grunn av læring og inspirasjon: hva vi som utvalg kan gjøre for rekruttering og holde på ungdommen, og skape interesse. Dette er noe som jeg igjen kan ta med meg til min egen klubb.

Hvordan kan vi gjøre NSF til et attraktivt forbund for ungdom?
Mer informasjon og mediespredning lokalt! Jeg tror ikke alle vet om alle NSFs skytegrener og at det finnes et variert og mangfoldig tilbud. Variasjon hjelper på både motivasjon, treningsglede og det blir artigere. Spesielt for riflesiden så tror kanskje mange at man ikke kan kombinere DFS og NSF-skyting, fordi det er ulike regler til utstyr, men det gjelder jo kun internasjonalt og i NM-finaler. Det er viktig å opplyse om at NSF ikke bare er toppidrett!