EM Skyting starter onsdag

Vintersesongen er på hell og skyttersesongen braker løs med EM Luftvåpen for Skytterlandslaget denne uka. Onsdag skyter de første norske skytterne i Maribor.

17 norske skyttere er på plass i Slovenia for å konkurrere mot Europas beste i rifle, pistol og viltmål. Åtte juniorer og ni seniorer fra Norge skyter sammen med totalt 640 skyttere fra 45 nasjoner over fire dager i Maribor. Dette er første mesterskap for det nyetablerte Skytterlandslaget, der all toppidrett i alle fire grener i Norges Skytterforbund er samlet i en enhet.

– Både i junior og senior er det gjort solide forberedelser og vi vet vi er gode nok til å kjempe med de beste. Vi har en spennende tropp med alt fra unge debutanter til meget erfarne skyttere og har sterk tro på at Skytterlandslaget skal levere prestasjoner på øverste nivå, sier sportssjef Tor Idar Aune.

HER FINNER DU ALT OM DE NORSKE SKYTTERNE

Malin Westerheim vant sølvmedalje i fjorårets EM på 10 meter luftrifle og er klar for samme øvelse sammen med EM-debutantene i senior, Andrea Wick og Karoline Hansen. I herreklassen stiller langt mer rutinerte Are Hansen, Ole Magnus Bakken og Øyvind Solbrekken Flatla på det norske laget.

Pål Hembre og Aina Sandstøl skyter 10 meter luftpistol og Tommy Andre Sørlie skyter begge øvelsene på 10 meter viltmål i årets EM.

Juniorene først ute

I juniorklassen stiller regjerende europamester Espen Teppdalen Nordsveen på viltmål, mens Ann-Helen Aune debuterer på 10 meter luftpistol. Begge disse er bare 16 år gamle og møter opptil fire år eldre konkurrenter på EMs første konkurransedag onsdag.

Onsdag er det også 10 meter luftrifle menn junior med Henrik Larsen, Vegard Nordhagen og Benjamin Tingsrud Karlsen på laget. I kvinner junior skyter Regine Nesheim, Jenny Stene og debutanten Tonje Engevik for Norge på torsdag.

Norges Skytterforbunds Facebook-side blir oppdatert umiddelbart etter at norske skyttere har gjennomført sin konkurranse.

Du kan også følge resultatene LIVE her:
http://results.sius.com/Events.aspx?Championship=EuropeanChampionship10m20170306MariborSLO