7.plass til Henrik Larsen

Henrik Larsen skjøt seg til finale og ble nummer 7 på 10 meter luftrifle junior på EMs åpningsdag i Maribor.

– Jeg måtte jobbe hardt gjennom hele kvalifiseringen på hvert eneste skudd og er veldig glad for at det rakk til finale. I finalen fikk jeg ikke kontroll på avtrekksfingeren, den dirret  hele tiden, sa en ærlig Henrik Larsen etter å ha blitt nummer sju.

I kvalifiseringen skjøt han 622,8 poeng og ble nummer åtte og sistemann til finale i en konkurranse med meget høyt nivå. Finalegrensa går vanligvis gått under 620 poeng i juniorklassen i EM. Vegard Nordhagen imponerte også med sine 620,2 poeng og 15.plass i juniorklassen.

For Benjamin Tingsrud Karlsen ble det en tung dag på banen. Først fikk han anvist uforklarlige lave verdier på tre skudd og så måtte han bytte skive. Senere viste det seg at det sannsynligvis var våpenet som hadde skyld i dette og protestene ble avvist av arrangøren. Dermed to poeng tapt for hver av de tre protestene i tillegg til en lavere poengsum enn vanlig for Benjamin. Han ble til slutt nummer 55 med 599,2 poeng.

Ann Helen Aune debuterte på 10 meter luftpistol junior og åpnet med bare 14 poengtap på de første 20 skuddene og var inne topp 20. Av de åtte finalistene var det faktisk bare fem av dem som var bedre halvveis enn 16-åringen fra Mysen. Litt tyngre siste halvdel for Ann Helen som ble nummer 50 med 561 poeng, men bør likevel være godt fornøyd med sin første store internasjonale konkurranse.

Like gamle Espen Teppdalen Nordsveen skjøt sin første av to konkurranser på 10 meter viltmål onsdag og ble nummer 11. På normaløvelsen fikk han 537 poeng. Lørdag skyter han mixed, som er Espens favorittøvelse på viltmålbanen.

Mest imponerende på EMs første dag var Veronika Major fra Ungarn. Først vant hun pistolfinalen i juniorklassen før hun sprang ned til viltmålbanen og vant både kvalifisering og finalen der også. Gull i både viltmål og pistol er sjelden vare. Og det på en dag.

Torsdag skyter Tommy Andre Sørlie 10 meter viltmål senior og tre norske jenter skal i aksjon på 10 meter luftrifle junior. Jenny Stene, Regine Nesheim og Tonje Engevik utgjør det norske laget. Jenny skal i tillegg skyte mixed-konkurransen sammen med dagens beste norske skytter Henrik Larsen.