8.plass til Norge

Jenny Stene og Henrik Larsen ble nummer åtte i EM på riflejuniorenes avslutningsøvelse 10 meter lufrifle mixed team.

I kvalifiseringen over 2×25 skudd imponerte de to norske juniorene og ledet en stund konkurransen. Det endte med fjerdeplass etter solid skyting av både Larsen og Stene. Dermed rett til semifinale i finalearenaen og der tok de kjapt ledelsen i kamp med tre andre lag om en finaleplass.

Men det ble brått stopp for det norske laget. To svake skudd på noen sekunder sendte laget rett ned på fjerdeplass i semifinalens sluttfase og dermed røk laget ut og ble til slutt nummer åtte.

– Jenny og Henrik viser kvalitet i kamp med Europas beste juniorer og er svært nær å kunne kjempe om medaljene. En godt gjennomført konkurranse med to små feilskjær som dessverre ble avgjørende, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Tidligere på dagen ble Jenny Stene beste norske skytter på den individuelle kvinneøvelsen på 10 meter luftrifle i junior. Stene skjøt 411,2 poeng til en 29.plass, tre poeng bak finalegrensa. Tonje Engevik ble nummer 57 med 406,1 poeng og Regine Nesheim nummer 59 med 404,8 poeng.

På 10 meter viltmål ble det 19.plass for Tommy Andre Sørlie med 348 poeng etter seriene 82-86-92-88.

EM Luftvåpen fortsetter fredag med Pål Hembre på 10 meter luftpistol, Tommy Andre Sørlie på den andre øvelsen på 10 meter viltmål og rifleskytterne Andrea Wick, Malin Westerheim og Karoline Hansen på 10 meter luftrifle.