Finalen glapp for Westerheim

1,4 poeng manglet på finale for Malin Westerheim, som ble nummer 15 på kvinnenes 10 meter luftrifle i EM.

– Det var en slik dag der jeg måtte kjempe hardt på hvert eneste skudd, og det gjorde jeg. Brukte all tid tilgjengelig og presset inn det jeg var god for i dag. Fornøyd med det, men skulle gjerne vært i finalen, sa Malin Westerheim etter endt skyting.

Westerheim sluttet på 415,2 poeng og var 1,4 poeng bak siste finalist Pejcic fra Kroatia, som senere vant finalen i Maribor. De to debutantene på det norske laget skjøt også mye bra i dag, men fortsatt mangler noen poeng opp til de aller beste i Europa. Andrea Wick tok sågar ledelsen i konkurransen etter en knallåpning, men stoppet på 411,7 poeng og ble nummer 48, mens Karoline Hansen skjøt 411,5 poeng og ble nummer 51.

På herrenes luftpistol var bare en skytter bedre enn Pål Hembre på de siste 20 skuddene. Men for stort poengtap på de første 40 ga superveteranen Hembre en 57.plass med 565 poeng.

Tommy Andre Sørlie hadde en god og offensiv åpning, men ble nummer 20 på 10 meter viltmål med 517 poeng.

EM Luftvåpen avsluttes lørdag med Aina Sandstøl på 10 meter luftpistol og Espen Teppdalen Nordsveen på 10 meter viltmål junior. I tillegg skyter Are Hansen, Ole Magnus Bakken og Øyvind Solbrekken Flatla 10 meter luftrifle. I team mixked-konkurransen skyter Hembre og Sandstøl på pistollaget, mens Westerheim og Flatla er den norske duoen på luftrifle.

Følg EM-skytingen hos SIUS, og se se finalene live hos det europeiske forbundet.