Nok en EM-finale på Ole Magnus Bakken

Det ble 8.plass på Ole Magnus Bakken i hans andre EM-finale på rad på 10 meter luftrifle. Og Espen Teppdalen Nordsveen nummer fire viltmål junior.

Bakken ble også nummer åtte i kvalifiseringen med 625,8 poeng, etter en strålende avslutning.

– Jeg er fornøyd. Skyter opp mot mitt beste i kvalifiseringen over 60 skudd. Og jobber godt og er mye nærmere de andre i finalen denne gang enn i fjor. Det er bare å jobbe videre, sa Ole Magnus Bakken.

– To EM-finaler på rad er meget sterkt av Ole Magnus. Hans 106,0 på siste tiskudd i kvalifiseringen vitner om høy kvalitet når det virkelig gjelder. Vi har stor tro på at han får ut dette også i finaler i framtida, sier sportssjef for Skytterlandslaget, Tor Idar Aune.

Øyvind Solbrekken Flatla ble nummer 31 med 621,9 poeng og Are Hansen nummer 46 med 618,3. Halvveis i konkurransen var Norge for alvor med i kampen om laggull med alle inne Topp 20, men det endte med 10.plass, riktignok bare 2,5 poeng fra medalje.

Espen Teppdalen Nordsveen fikk 4.plass på 10 meter viltmål mixed junior. Strålende jobbet av Nordsveen ett år etter han vant sensasjonelt gull i denne øvelsen som 14-åring.

Omskytingen om bronse ble uhyre spennende. Etter de to første ordinære skuddene var det likt med den russiske konkurrenten, begge med 19 poeng. Likt også etter tre før russeren skjøt 8 og Nordsveen 7 på fjerde skudd.

– Espen er en harding. Uredd og offensiv. Vi er stolte over hans prestasjon i dag. Gull i EM i bronse i VM i fjor. Fjerdeplass i år. Dette er en flott representant for Skytterlandslaget og han skal fortsatt få bruke god tid på å utvikle seg videre, sier sportssjef Tor Idar Aune.

På pistol ble Aina Sandstøl nummer 51 med 369 poeng og sammen med Pål Hembre nummer 23 i team mixed. I tilsvarende konkurranse i rifle ble Øyvind Solbrekken Flatla og Malin Westerheim nummer 20.

Se EM-resultatene hos SIUS.