NM 10m og 15m rifle – årets første NM er avholdt

Kisen MSL (luft i Alfhallen) og Nordstrand Sp.sk. (15m i Ekeberghallen) gjennomførte nok en gang vellykkede NM-arrangementer for landets rifleskyttere.

NM 15m samlet 170 deltakere, og det var også i år en rekke skyttere som presterte fullt hus, 450 poeng. I begge seniorklassene var det antall innertiere som avgjorde, og Krapfoss-skytterne Malin Westerheim og Are Hansen avgjorde med knappest mulig margin, 1 innertier foran hhv. Siri Mortensen og Magnus Bjørnstad. Anette Thingbø, Øyvind Solbrekken Flatla og Håkon Sørli skjøt også fullt. I juniorklassene ble det 450 poeng og gull til Jenny Stene, Kisen og Henrik Larsen, Krapfoss, mens Jostein Mehl, Elverum vant SH2 med 446 poeng. Julie Paulsen Johannessen, Fredrikstad imponerte i ungdomsklassen med 298 poeng.

Over i Alfhallen var det 220 deltakere i NM luftrifle, og det ble oppnådd en rekke resultater på godt internasjonalt nivå. Beste resultat i finalene, 248,3 poeng, var det Katrine Lund, Elverum RK som sto for i en duell med Malin Westerheim i kvinner senior. Gullvinner i menn senior, Øyvind Solbrekken Flatla, var ikke mye dårligere med 247,4 poeng, han vant foran Magnus Bjørnstad. Begge finalevinnerne i seniorklassene var de beste også i kvalifiseringen.

I juniorklassene gikk gullmedaljene til Helene Vikøren, Årdal SSK, i sitt come-back etter skader, og Henrik Larsen, Krapfoss. SH-klassene med finale ble vunnet av Paul Aksel Johansen, Ørland PK (SH1-P3) og Heidi Sørlie-Rogne, Kisen MSL (SH2-P5), i spennende dueller med Ezana Zorai og Therese Løvhaug.
I ungdomsklassen var Sander Nesbø Sælensminde, Laksevåg bestemann, foran Maren Mørk og Julie Paulsen Johannessen. Og vi merker oss også at Knut Bakken, Meråker slo til med meget sterke 410,4 poeng i V55.

I mix lag med hele 34 lag på startstreken, sikra Benjamin Tingsrud Karlsen og Jenny Stene gullmedaljer til arrangørklubben i finaleduell med Krapfoss 2 (Ingrid Marie Håkenåsen og Henrik Larsen), mens bronsen gikk til Krapfoss 1 (Malin Westerheim og Are Hansen).

Se resultatene hos Kisen.