NM 10 meter luftpistol

I helga arrangerte Mysen Pistollag NM i luftpistol i Eidsberghallen. Her er en oppsummering med vinnere i de enkelte klassene. 

Lørdag var juniorene, SH-skytterne og herrene i ilden. På juniorsiden jaktet klubbvenninnene Ann Helen Aune og Trude Johansen på hverandre i finalen på hjemmebane. Under de første 20 skuddene fulgte jentene hverandre tett, og Trude ledet med et innertreff. De neste 20 dro Ann Helen fra og vant med 366 mot Trudes 358 poeng. Jenny Hervard (Bærum Pistolklubb) kom på 3. plass. En sterk prestasjon av de unge jentene!

Seierspallen med juniorjentene. Ann Helen Aune flankert av Jenny Hervard (t.v.) og Trude Johansen etter en flott innsats!

Også juniorgutta var i form i dag. Adrian Gran (Steinkjer Pistolklubb) og Mattis Hembre (Bærum Pistolklubb) lå jevnt i finalen, og endte til slutt med Adrian på første med 222,1 poeng. Mattis fikk 221,6. På 3. plass kom Anders Hernes (Ørland Pistolklubb) med 199,7 poeng.

Juniorgutta etter vel gjennomført skyting. Fra venstre: Anders Hernes (3. plass), Adrian Gran (1. plass) og Mattis Hembre (2. plass).

Herrene var de siste ut i finale, og det var lenge tett. Ole-Harald Aas (Porsgrund Pistolklubb) tok til slutt en knepen førsteplass foran Morgan Bunes (Bærum Pistolklubb) med 231,3 poeng mot 231,1. Eirik Sjemmedal (Grimstad PK) sikret seg 3. plassen med 206,9 poeng. Bærumskytterne vant også lagskytingen med Morgan Bunes, Ingar Woll og Pål Hembre. På 2. og 3. plass kom Aaron Skytterklubb og Trondhjem Pistolklubb.

Herrepallen med Eirik Sjemmedal (t.v.), Ole-Harald Aas og Morgan Bunes etter en meget spennende finale!

Bærumsskytterne toppet pallen i lagkonkurransen.

I SH1 vant Stein Vidar Amundsen (Hamar IL) foran Mats Økland (Stavanger PK) og Henning Bortne (Bærum PK).

Stein Vidar Amundsen kapret førsteplassen i klasse SH1.

Kvinner og veteraner på topp

Anne Mette Sæteren vant sitt aller første NM-gull på 10 meter luftpistol i dag, etter en meget spennende avslutning. Hun fra tidligere to NM-sølv i denne øvelsen.

Med 9,1 på det siste skuddet passerte hun Siv Marit Løvhaug og vant med 0,2 poengs margin. De to var i en klasse for seg i finalen og byttet på å lede gjennom hele skytingen. Ingeborg Gran vant bronsemedaljen i en skarp duell med Aina Sandstøl.

Seiersmarginen ble morsomt nok den samme som i herrenes øvelse lørdag. Da var det Anne Mettes samboer Morgan Bunes som måtte seg slått med den nest minste margin….

Sæteren var også best i kvalifiseringen med 371 poeng foran Sandstøl med 370 poeng.

En fornøyd Anne Mette Sæteren.

Ståle Waagbø vant V50, Oddmund Fjerdingen V60 og Tor Inge Brokjøb V70, mens Erik Eknes vant ungdom med 363 poeng. Klikk på bildene for større visning og blafunksjon!

Vi takker og gratulerer Mysen Pistollag for et flott og godt gjennomført arrangement! Her har mange frivillige vært i sving fra morgen til kveld!