Disse to mottok hederstegn

På årets Forbundsting mottok Knut Trulsrud og Helge Stubberud det ærefulle hederstegnet i gull. Det er i år 70 år siden hedersbevisningen ble innstiftet. 

– Jeg ble helt rørt jeg, uttalte Trulsrud i en spontan tale etterpå. Prisen kom fullstendig overraskende på.

Bildet viser nå avtroppede president, Jan Tore Berg-Knutsen, flankert av Trulsrud til venstre, og Stubberud til høyre.

Det er styret som har innstilt til utmerkelsen, og som gjennom ordenskansler Unni Nicolaysen la fram følgende begrunnelse:

Norges Skytterforbunds styre har i samsvar med gjeldende retningslinjer i år besluttet å tildele forbundets hederstegn til to erfarne og meget aktive slitere i norsk skyttersport:

Helge Stubberud har i mer enn 20 år vært medlem av Telemark skytterkrets og var i perioden 1988 – 1994 medlem av fagkomité Rifle, hvoretter han i en fireårsperiode innehadde ledervervet i fagkomitéen, en posisjon som også medførte sete i Forbundsstyret. Han ble tildelt hederstegn i sølv i 2008.

Helge har alltid vært opptatt av dommergjerningen og er autorisert nasjonal- og internasjonal dommer og nasjonal dommerinstruktør.

Det er ikke få rifledommere som har fått den første innføring i dommergjerningen på kurs med Helge som instruktør.

Denne bakgrunnen har ført til mange oppdrag som jurymedlem, juryleder og teknisk delegert i NM og internasjonale stevner. Han har også vært en drivkraft i NM og store stevner arrangert av Telemark skytterkrets.

I dag er han medlem av forbundets Lovkomité og Appellutvalg.

Knut Trulsrud er en institusjon i seg selv. Han ble valgt som varamann til Miniatyrrifleseksjonens styre, som det het den gang, i 1969, rykket to år senere opp som styremedlem og ble formann i 1972, et verv han hadde i 2 år. For denne innsatsen ble han tildelt hederstegn i sølv i 1974.

Samme år ble han valgt som medlem av Forbundsstyret, hvor han var aktiv i 4 år. Så tok han pause i noen år for å skyte og drive stevneaktivitet, men gikk inn i Forbundsstyret igjen i 1998 for en toårsperiode og tok jammen i 2006 en periode som medlem i Fagkomité rifle, som det nå het, nesten 30 år etter den administrative debuten.

Senere har han viet all sin tid til veteranene. Han administrerer serieskyting, hjemmeside hvor det stadig er oppdaterte nyheter om stevner og om skyttersporten, er turarrangør og reiseleder for veteranskyttere til stevner i inn og utland og er bindeleddet mellom og nyhetskanalen ut til alle veteranskyttere. I tillegg til alt dette deltar han selv som aktiv og må betraktes som NSFs fremste veteranskytter.

Vi gratulerer begge herrene så mye med utmerkelsen! Den er mer enn vel fortjent!