20 skyttere til WC München

Norges Skytterforbund har tatt ut åtte pistolskyttere og tolv rifleskyttere til World Cup i München i mai.

Etter både en og to uttaksstevner i hver av de ti øvelsene ble tilslutt 20 skyttere plukket ut for å representere Norge i det eneste prioriterte World Cup-stevnet på pistol og rifle for Skytterlandslaget denne sesongen. World Cup i München er stevnet med aller størst prestisje og høyest nivå i av alle verdens konkurranser utenom de internasjonale mesterskapene. I år arrangeres stevnet fra 18-23.mai. Det betyr avreise for den norske troppen på selve nasjonaldagen 17.mai.

– Vi reiser både med godt etablerte skyttere som kan kjempe helt i toppen og unge utøvere som får sin WC-debut i München. Alle godt kvalifisert til å kunne hevde seg i konkurranse med verdens aller beste skyttere. Dette er eneste WC på pistol og rifle i regi av NSF i år, og dette stevnet blir således også en god test på hvor vi står foran EM i Baku i slutten av juli, sier sportssjef Tor Idar Aune.

I fjor var Stian Bogar beste norske skytter i WC München med sin 4.plass på 50 meter 60 skudd liggende. May Elisabeth Nordahl ble nummer åtte på 50 meter halvmatch.

Den norske troppen til World Cup München

Pistol:
Siv Marit Løvhaug, Aina Sandstøl, Gunn Heidi Sønsterud Haugen, Ingeborg Gran, Ole-Harald Aas, Morgan Bunes, Pål Hembre og Johnny Jenssen,

Rifle: 
Malin Westerheim, Karoline Hansen, Katrine Lund, Sina Busk, May Elisabeth Nordahl, Are Hansen, Øyvind Solbrekken Flatla, Henrik Larsen, Odd Arne Brekne, Simon Kolstad Claussen, Ole-Kristian Bryhn og Stian Bogar.

Her kan du lese alt om begrunnelsene for uttaket og hvilke øvelser de ulike utøverne skal skyte:
endelig-uttak-wc-munchen

Bilde over viser Stian Bogar og Odd Arne Brekne under WC München i fjor.