Riflejuniorene til finale i European Youth League

Det norske riflelaget kvalifiserte seg til finalen i European Youth League, etter å ha blitt nr. 2 i helgas kvalik som ble arrangert på Öckerö utenfor Göteborg. Kvartetten Ragnhild Haugen, Tonje Engevik, Vegard Nordhagen og Julie P. Johannesen fikk samme antall seire og matchpoeng som Danmark, og gikk videre fordi de slo danskene i innbyrdes møte. De slo også Finland klart, og da spilte det ingen rolle at det ble tap mot Sverige og Polen (i sistnevnte kamp ble det tap 1-2 på omskyting).

Pistolskytterne Oscar T. Brodal, Erik Eknes, Trude Johansen og Ann Helen Aune ble nr. 4 i sin kvalik-konkurranse, men det var på nippet at de ikke sikra seg 3.plassen og en mulig finale. Det ble relativt klare norske tap mot Polen og Latvia og en like klar seier mot Litauen, og kampen mot Sverige var dermed avgjørende. Her ble det 12-12 i matchpoeng, men dessverre 0-3 i omskytingen. Hadde Norge vunnet denne kampen hadde de byttet plass med Sverige på resultatlista og hatt et håp om avansement, avhengig at resultatet i de andre kvalik-rundene.

Finalen arrangeres i Kroatia i oktober.

EYL er en lagkonkurranse i luftpistol og luftrifle for skyttere i alderen 14 til 18 år. I kvalifiseringen møttes 5 lag i en serie der alle møter alle, altså 4 kamper for hvert lag. 3 skyttere fra hvert land inngår i laget i hver kamp, og de møtes 2 og 2 over 40 skudd. For hver 10 skudds-serie kåres det en vinner som får 2 poeng, man kan altså vinne til sammen 8-0, og laget kan vinne 24-0.

Se resultatene fra Öckerö her.