Undseth nummer ni i World Cup

Ole Eilif Undseth ble nummer ni i World Cup skeet på Kypros mandag. Sterk norsk laginnsats med Jonas Filtvedt på 16.plass og Tom Beier Jensen på 24. plass.

– Ingen andre nasjoner har alle sine tre skyttere inne blant de 24 beste. Det viser hvilken god jobb gutta har gjort i år på tross av lang vinter hjemme med snø og kuldegrader. Det jobbes meget godt i det norske skeetmiljøet og vi har enda flere skyttere som er oppe på samme nivå som trioen på Kypros denne helga, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Best av de norske ble Ole Eilif Undseth (i midten på bildet) med 121 treff og 9. plass. Kun to ganger tildigere har han vært bedre i World Cup siden debuten i 2009. Med seriene 24-24-24-24-25 var han til slutt bare en due unna finalegrensa, som går på sjettemann i kvalifiseringen.

– Ole Eilif har fått til en glimrende kombinasjon med 100% jobb og knallhard trening denne vinteren, og det er ikke overraskende at han presterer så godt. Men det er imponerende når vi vet hvilke forhold våre gutter trener under hjemme i Norge vinterstid målt mot konkurrentene lenger sør. Alle tre leverer sterkt på Kypros, men de har mer å gå på. Dette blir en spennende sesong, sier sportssjefen i Skytterforbundet.

Filtvedt tangerte bestenotering

Tom Beier Jensen (til venstre på bildet) lå best an av de norske etter fire av fem runder med 97 treff og hadde finaleplassen innen rekkevidde. 22 treff på siste 25 og totalt 119 treff sendte Europamesteren fra 2013 ned på 24. plass. Da ble han passert av både Undseth og Jonas Filtvedt (til høyre på bildet), som leverte sin nest beste World Cup-plassering med 16. plass og 120 treff. Det er hele sju år siden Filtvedt var så høyt oppe på lista i en WC-konkurranse. Etter noen års pause er han nå for alvor tilbake i verdenseliten etter to år med seriøs satsing.

Førsteårssenioren Henrik Fylling fikk sin debut i World Cup denne helga som såkalt MQS-skytter utenfor konkurranse. Med det samme programmet på de samme banene skjøt Fylling respektable 116 treff og er for alvor i gang med sin internasjonale seniorkarriere.

Historisk kvinnelag 

Søndag ble Barbro Breivik beste norske i kvinneklassen i skeet på Kypros med 64 treff og 38. plass. Karoline Celius ble nummer 49 med 60 treff og Malin Farsjø nummer 52 med 59 treff. Dette var første gang Norge stilte fullt lag med tre kvinner i en WC-konkurranse.

– Vi vet at jentene har mye mer inne enn de fikk vist i dag og er trygge på at de vil vise det senere i sesongen. Uansett fantastisk at vi kan stille kvinnelag i World Cup. Tror vi kan få stor glede av dette i årene som kommer. Disse tre jentene trener mye og med god kvalitet og er gode forbilder for jenter som vil skyte lerdue i Norge, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Fra venstre: Barbro Breivik, Malin Farsjø og Karoline Celius.

Resultater http://www.issf-sports.org/competitions/venue/schedule.ashx?cshipid=1902 

World Cup i lerdueskyting på Kypros fortsetter med OL-trap utover uka. Norge stiller med tre skyttere i herreklassen. Sindre Krågsrud, Martin Larsen og Nadir Rghioui skyter sine konkurranseskudd fredag og lørdag. I sin andre WC-konkurranse slo Krågsrud gjennom internasjonalt med 15.plass i San Marino i fjor.  Førsteårssenioren Larsen debuterer i World Cup, mens Rghioui har deltatt en gang tidligere i WC, for tre år siden.