Tidenes beste WC-plassering i OL-trap

Sindre Krågsrud ble nummer ni og sikret Norge tidenes beste plassering i World Cup i OL-trap under fredagens konkurranse på Kypros.

– Jeg er veldig fornøyd med både skyting og plassering. Dette gir motivasjon til å fortsette arbeidet mot mine langsiktige mål, sa Sindre Krågsrud etter endt skyting i Larnaca.

Med 120 treff av 125 mulige ble Krågsrud nummer seks i det innledende skytingen, med samme antall treff som fire andre skyttere. Dermed fem skyttere til shoot-off om den siste sjette og siste finaleplassen i World Cup-konkurransen på Kypros. I shoot-off lyktes ikke Krågsrud og endte dermed som nummer ni i konkurransen.

Etter første dag ledet Krågsrud sensasjonelt alene med 50 av 50 treff. Han åpnet andre dag med 24 treff og var fortsatt i ledelse. Så tapte han tre duer på den neste serien, før han avsluttet pent med 24 treff til totalt 120 og en sjetteplass.

Uansett er dette tidenes beste prestasjon i denne OL-øvelsen av en norsk utøver. I mange år har Norge vært blant verdens aller beste nasjoner i den andre lerduegrenen skeet, mens trapskytterne kun har hatt beskjedne resultater internasjonalt. I fjor fikk vi et lite varsko da Krågsrud ble nummer 15 i World Cup i San Marino, også det var tidenes beste den gang. Nå har han for første gang klatret inn Topp10 i kampen med verdens beste og kjempet reelt om en finaleplass.

– Under ledelse av trener Magne Østby har trapgutta hatt et langsiktig mål om å kjempe med de beste i verden. Nå er de der og dette er trolig bare begynnelsen. Sindres prestasjon er noe av de mest gledelig i vår toppidrettssatsing på mange år, vi hevder oss plutselig i en gren vi har vært statister tidligere. Det viser at godt og tålmodig arbeid gir resultater og ennå har han mye å gå på. Det er bare å glede seg til fortsettelsen, sier sportssjef i Norges Skytterforbund, Tor Idar Aune.

Martin Larsen ble nummer 93 med 109 treff og Nadir Rghioui nummer 103 med 105 treff.

Se Larnaca-resultatene her.