Yppet seg mot verdens beste!

16 år gamle Espen Teppdalen Nordsveen yppet seg mot verdens aller beste seniorer og ble nummer sju på 50 meter viltmål i det store internasjonale stevnet i Plzen.

Espen Teppdalen Nordsveen slo gjennom med et brak i fjor da han sensasjonelt ble junioreuropamester på 10 meter viltmål som 14-åring i kamp med opptil fem år eldre konkurrenter. Senere i sesongen vant han VM-bronse på 50 meter og denne helga tok han for alvor opp kampen med verdens beste seniorer også.

Etter de første 30 skuddene på langsom figur lørdag lå han blant annet helt likt med Sveriges storstjerne Emil Martinsson, og med god skyting også søndag på den hurtige delen, ble han til slutt nummer sju i konkurransen. 584 poeng er poenget bak hans egen nordiske juniorrekord satt i Sverige i fjor, og han var bare to poeng bak regjerende seniorverdensmester Maxim Stepanov i Plzen.

– Espens prestasjon i Tsjekkia er helt spesiell. Alle verdens beste viltmålskyttere deltar og han kjemper likt med dem hele veien inn. Det er nesten ikke til å tro at han skyter så godt i et så tøft selskap hans alder tatt i betraktning, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund.

Even Nordsveen ble nummer 37 med 560 poeng og Tommy Andre Sørlie nummer 38 med 559 poeng på 50 meter.

I fredagens konkurranse på 10 meter mixed ble Espen Teppdalen Nordsveen nummer 13 med 374 poeng etter en strålende avslutning der han var to poeng bedre enn den tsjekkiske vinneren Bedricj Jonas på de siste 20 skuddene. Også der var han beste junior i konkurransen, og ble blant annet bedre enn Ungarns storskytter Tamas Tasi.

I denne konkurransen ble Tommy Andre Sørlie nummer 32 med 358 poeng og Even Nordsveen nummer 40 med 335 poeng.

Anneline Tangen ble nummer 13 i kvinneklassen på 10 meter mixed med 328 poeng og nummer nummer 17 i den andre 10-metersøvelsen med 294 poeng.

På bildet ser vi trenerne Niklas Bergström og Kato Nordsveen sammen med utøverne Espen Teppdalen Nordsveen, Anneline Tangen, Even Nordsveen og Tommy Andre Sørlie.