Bilde av de fire skytterne på vinnerlaget, oppstilt med blomster og pokal.

Akershusserien – breddeidrett gjennom 40 år

Denne serien og type skyting har vært populær siden den så dagens lys for første gang i 1977.

Svein Erik Skotterud fra Rælingen Miniatyrskytterlag er primus motor for Akershusserien.

I fire tiår har Rælingen Miniatyrskytterlag stått for et av vinterens høydepunkter for mange skyttere – nemlig Akershusserien. Når mørke og kulde ligger over landet gir serien mange en skytter noe ekstra å bryne seg på, og god avveksling fra vanlig trening.

– Dette skaper vintertrening og engasjement for veldig mange, det er derfor det er moro å arrangere Akershusserien, sier en entusiastisk Svein Erik Skotterud, som per i dag er primus motor og koordinerer hele opplegget.

– Her skyter 13-åringer mot veteraner og klasse 5-skyttere. Det blir motivasjon for både de yngre og de eldre av slikt, fortsetter han.

På lik linje

Gjennom de 40 årene serien har blitt arrangert har antall skyttere variert mellom 70 og 220 i året. DFS- og NSF-skyttere skyter side om side, og det skilles altså heller ikke mellom alder og kjønn.

– Jeg håper flere klubber i andre skytterkretser kan bruke konseptet å få til tilsvarende seriesystem, og at det kan gi mer aktivitet innenfor breddeidretten. Og gjerne innen pistol-øvelser også, avslutter Skotterud.

Hovedbildet viser årets vinnere av 1. divisjon: Høland/Bjørkelangen.
Fra venstre: Simon Kolstad Claussen, Magnus Bjerke, Siri Mortensen og Håkon Sørli

Fakta om Akerhusserien:

Det skytes 30 skudd stående på NSF-skive med Sauer eller match-våpen. Alle skyttere stiller likt og skytetiden er 40 minutter, inklusive prøveskudd. Lagene deles inn i fire divisjoner og møtes en gang innen samme divisjon. Med åtte lag i hver divisjon blir det syv runder i løpet av vinteren. I de tre øverste divisjonene er det fire skyttere per lag, mens det er tre skyttere i 4. divisjon. De innledende skytingene foregår fra november til begynnelsen av mars. De fire beste lagene i hver divisjon møtes så til finale.

Tekst og foto: Anonym bidragsyter