Siste nytt fra fagkomité lerdue, Skytternytt nr. 1, 2017

Hei til alle skytterne der ute!

Nå nærmer det seg fort at vi kan komme i gang med skytingen vår med bedre temperaturer og snøfrie omgivelser.

Årets første uttak til World Cup er gjennomført, og det blir ti leirdue-skyttere som reiser til Kypros i mai. Det er i Skeet: Tom B. Jensen, Ole E. Undseth, Jonas Filtvedt, Henrik Fylling, Barbro Brevik, Karoline Celius og Malin Farsjø. Sindre Krågsrud, Nadir Nghioui og Martin Larsen skal delta i OL-Trap. Vi ønsker dem alle lykke til!

Vi i fagkomiteen har i det siste jobbet med å få på plass det nye regelverket innen ISSF og NSR sine øvelser. Dette er nå til oversetting, noe som er en tidkrevende jobb for å få alt riktig. For vår del er det en mye nytt med at Dobbeltrap er ute av OL-programmet, og at det er nytt finaleprogram i OL-trap og Skeet. Samt noen nye tekniske regler.

Vi har også hatt en oppryddingsjobb blant utøvere og klubber som ikke lå inne som medlem av forbundet i det nye medlemsregistret. Derfor oppfordres alle aktive skyttere til å sjekke opp sin status i NIF sitt medlemsregister, på minidrett.nif.no. Logg deg inn der for å ta ut ditt startkort, da ser du om du er riktig registrert med klubb og klasse. Hvis det er feil, kontakt medlemsansvarlig i klubben din. Det er viktig å få på plass dette før du kan melde deg på et stevne, hvis ikke får du ikke meldt deg på.

Når det gjelder påmelding til stevner så har fagkomiteen bestemt at for Nordisk Trap- stevner vil ikke påmeldingen åpne før 8 uker før stevnestart, og det oppfordres til å benytte forhåndsbetaling. Det vil hindre at mange melder seg på tidlig og dermed glemmer å komme på stevnet. Med andre ord ganske likt med hvordan leirdue.net håndterer dette.

Terminliste for 2017 ligger ute på skyting.no. I forbindelse med den nye dataløsningen må nå hver enkelt klubb selv legge inn de stevnene de skal ha utover. Stevnet vil deretter bli godkjent (eller omgjort) og kommer så ut på terminlista.

Gå inn på SkytterAdmin på hjemmesiden så finner klubbene ut hvordan dette gjøres.

Vi oppfordrer også klubbene som vil arrangere NM i 2018 om å søke, dette for at vi kan få fordelt disse stevnene så tidlig som mulig og at arrangør kan få forberedt seg godt.

Alle av årets NM har vi arrangører til, og takk til disse som tar på seg den jobben.

Da ses vi snart på banen!

Knut Leer
Leder fagkomité lerdue