Snø før EM i Polen

Det var både regn, sludd og snøbyger og innimellom litt sol på første treningsdag før EM i Compak Sporting i Polen. 42 norske skyttere deltar i mesterskapet som startet torsdag morgen.

Europamesterskapene i Compak Sporting skytes over fire dager, der man skyter to 25-serier hver dag. Denne gangen arrangeres EM i polske Bydgoszcz, et par timers kjøretur rett sør for havnebyen Gdansk. Første treningsdag tirsdag var det så vidt gradestokken viste pluss, det var vind i luften og nedbøren kom i kalde former. På onsdag snødde det.

Det skytes på åtte forskjellige baner der vanskelighetsgraden er fra «middels» på de enkleste til «krevende» på de tøffeste. Av totalt 200 treff så ligger vinner-score normalt på 195+. Det skytes i klassene Open, Junior, Kvinner, Veteran (V55) og Superveteran (V65). Samtlige utøvere deltar i den åpne klassen, som betyr at skyttere i alle aldre og begge kjønn kan bli europamester sammenlagt.

Det er cirka 460 utøvere med i år og over 40 av disse er altså norske. Startfeltet inneholder tidligere verdensmestere og europamestere i fleng, det nevnes Andras Szerdaheliy (HUN), Marco Battisti (ITA), Christophe Auvret (FRA), Veniero Spada (ITA), John Bidwell (GBR), Cheryl Hall (GBR). Det er lagkonkurranse i ulike klasser og følgende tolv skyttere er tatt ut for å representere Norge i disse konkurransene:

  • Senior (menn) (Magne Gusland, Simen Torgersen, Terje Gravklev)
  • Junior (John-Ole Nordskog, Christian Rød Karlsen, Nicolai Ynnesdal)
  • Damer (Veronica Lilleødegård, Agnete Arnesveen, Gro Anita Ynnesdal)
  • Veteran (Geir Ståle Vie, Per Kristian Skinne, Jan Eivind Knutsen)
  • Super Veteran (Ingen med fra Norge)

18 år gamle John-Ole Nordskog fra Siljan Sportsskyttere har vært suveren så langt i år her hjemme og meldes i meget god form før EM starter. I fjor vant Nordskog sølvmedalje i juniorklassen i VM i engelske High Wycombe. Største forventninger på damesiden har vi til Veronica Lilleødegård fra Brunlanes Sportsskyttere. I seniorklassen for menn har både Magne Gusland, Simen Torgersen og Terje Gravklev vist god form så langt i år, og alle tre er kapable til å skyte 190+.

Resultatene kan dere følge via følgende link http://www.multipullsoft.it/Live/showFitasc, der EM Compak er den øverste linken. Listen over påmeldte nordmenn finner dere sidene til FITASC-forbundet, bak følgende link http://fitasc.com/uk/competition/entry-list/759-compet.