Malin Westerheim nummer fire i World Cup

Mossejenta Malin Westerheim ble nummer fire finalen på 10 meter luftrifle i World Cup i München etter å ha satt norgesrekord i kvalifiseringen over 40 skudd.

– Jeg er helt tom nå, sliten og lykkelig, selv om jeg gjerne skulle klatret opp på pallen. Det var så nære, men jeg er veldig fornøyd med skytingen både i kvalifiseringen og i finalen, sa Malin Westerheim. Hennes nye norgesrekord er nå 420,4 poeng, en forbedring med et halvt poeng fra Westerheims tidligere bestenotering fra 2016.

– Dette er det beste Malin har gjort noen gang. Hun skyter helt enormt og jobber beinhardt hele veien. World Cup München er det tøffeste skytestevne på rifle i 2017 og her skyter hun som første kvinne i Norge over 420 poeng og imponerer oss voldsomt med både teknikk og vilje. Rammen rundt og trykket på standplass er spesiell i München, og dette takler hun strålende, sa landslagstrener Espen Berg-Knutsen.

Bare fire norske kvinner har noen gang klatret opp på pallen i World Cup i skyting, alle øvelser sett under ett. Westerheim er selv en av dem, sammen med Lindy Hansen, Kristina Vestveit og Hanne Vataker.

World Cup i Tyskland samler over 700 skyttere fra hele 80 nasjoner og alle verdens beste er tilstede for å konkurrere. Norge har en tropp på 20 skyttere i rifle og pistol på plass.

De to øvrige norske skytterne på kvinnenes lutfrifleøvelse var debutanten Karoline Hansen, som ble nummer 62 med 413,1 poeng og Katrine Lund, som ble nummer 95 med 409,1 poeng.

På herrenes 10 meter luftrifle ble Øyvind Solbrekken Flatla nummer 52 med 623,4 poeng, det var 4,4 poeng bak finalegrensa i en av tidenes skarpeste konkurranser på denne øvelsen. Junioren Henrik Larsen åpnet nervøst, men skjøt glimrende siste 50 skudd og ble nummer 53 med 623,3 poeng. En strålende debut av unggutten fra Mysen.

Se resultatene fra München her.