Endelig pallen for Bogar i World Cup

Stian Bogar ble nummer to i finalen på 50 meter liggende i World Cup i München søndag.

Han har to ganger tidligere blitt nummer fire i World Cup og har fjerdeplass også fra EM. To ganger har han tapt avgjørende uttaksskyting med liten margin for deltagelse i OL. Endelig klatret hallingdølen opp på pallen i World Cup, og det i det største av alle verdenscupstevner dette året.

– Dette betyr veldig mye for meg som har vært med så lenge. Både jeg og familien har ofret mye over lang tid, så dette føles veldig godt. I finalen gikk jeg for seier og brukte lite tid på hvordan jeg lå an underveis. Jeg bestemte meg for å kline til og er virkelig glad for sølvmedaljen jeg vinner i dag. Det rister godt på slutten, men jeg holder hodet kaldt og får ut mitt beste, sa Stian Bogar.

Han kvalifiserte seg med minste margin 0,1 poeng som åttende og siste skytter inn i finalen etter 625,4 poeng på de 60 skuddene innledende. I finalen ble Bogar slått med samme minimale margin av sør-koreaneren Kim, som vant sølv i OL i Rio.

– Dette er utenom det vanlig fortjent. Stian Bogar er en sliter, som har holdt høyt internasjonalt nivå over lang tid. I dag er både jeg og resten av den norske troppen her nede utrolig stolte og samtidig glade for at Stian får oppleve dette. Og det er meget solid gjennomført hele veien, så her står både prestasjon og resultat til toppkarakter, sa sportssjef Tor Idar Aune.

Dette er første gang Norge klatrer opp på pallen i World Cup siden Ole-Kristian Bryhns andreplass i Fort Benning for to år siden. Bogar var bare tidelet unna og sikre Norge den første rifleseier i WC siden 2009. World Cup i München samler over 700 skyttere fra 80 nasjoner i år.

Junioren Henrik Larsen imponerte også enormt på innledende skyting. I sin aller første WC på 50 meter ble han nummer 12 med 625,0 poeng, bare 0,4 poeng bak finalegrensa. Odd Arne Brekne ble nr. 29 med 622,8 poeng.

– Jeg kunne ikke gjort mer i dag. God åpning, kjenner trykket midtveis, men henter meg inn og får ut det jeg er god for. Dette var veldig artig, sa Henrik Larsen.

– Henrik maxer i dag og skyter helt fantastisk. Han debuterer i World Cup, men både opptrer og skyter som en rutinert toppskytter. I dag beviser han at han er en av verdens aller beste juniorer, og nå er hans seniorkarriere i gang for alvor, sa sportssjef Aune.

I den andre øvelsen som ble avsluttet søndag, silhuettpistol, ble Pål Hembre nr. 30 med 572 poeng og Johnny Jensen nr. 56 med 538 poeng. Finalegrensa gikk her på 585 poeng.

Se link til resultater og følg WC i München live.