Uttaksstevner pistol og rifle til EM

Norges Skytterforbund har fastsatt uttakstevner for pistol og rifle senior til EM i Baku senere i sommer.

Uttaksstevnene for alle 25-metersøvelsene på pistol gjennomføres i Kopervik lørdag og søndag 10-11.juni, som en del av Vikingstevnet, som starter allerede fredag ettermiddag med annen skyting. Det blir ikke gjennomført egen uttaksskyting på 50 meter fripistol, men her vil det legges vekt på stevneresultater gjennom våren og forsommeren fram til endelig uttak 20.juni..

Rifleskytterne gjør ferdig sin uttaksskyting på 50-metersøvelsene helga etter, 17-18.juni, under stevnet til vestre Bærum på Jordbru. Her skytes doble konkurranser både på liggende og i matchskytinga.

Det blir ikke gjennomført egen uttaksskyting på 50 meter fripistol menn og 300 meter rifleskyting menn og kvinner, Her vil det legges vekt på stevneresultater gjennom våren og forsommeren fram til endelig uttak 20.juni, samt gjøres en taktisk og økonomisk vurdering. Det er OL-øvelsene i begge grener som har førsteprioritet i uttaket, men Norge ønsker å stille skyttere i alle disipliner så lenge det lar seg gjøre og skytterne kan vise til internasjonal kvalitet og/eller seriøs satsing.

Se vedleggene for mer informasjon om uttakstevner og uttakskriterier.

em-baku-kriterier-rifle

em-baku-kriterier-pistol