Åtte nye skyttere klare for EM

Seks pistolskyttere og to viltmålskyttere har fått klarsignal for Europamesterskapet i Aserbajdsjan.

Even Nordsveen og Tommy Andre Sørlie skal skyte de to viltmålkonkurransene på 50 meter i Baku i begynnelsen av august. Tidligere er 16-åringen Espen Teppdalen Nordsveen tatt ut til de samme øvelsene i juniorklassen.

– Alle tre jobber godt for tida og har god utvikling både treningsmessig og i konkurranser. Vi har noe på gang i viltmål og håper gutta presterer sitt beste i EM og får inspirasjon til å satse skikkelig de neste årene, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Veteranen Hembre i god form
På pistol skal seks norske seniorer konkurrere i EM. Pål Hembre imponerte under uttaksstevnene i Kopervik i helgen og er klar for alle øvelser. På 25 meter standardpistol leverte den trønderske veteranen sterke 579 poeng og viste god gammel kvalitet. Han suppleres av Runar Magnussen og Morgan Bunes på det norske herrelaget.

– Pål er god nok til å kjempe med de beste på alle de tre 25-metersøvelsene. Vi prioriterer OL-øvelsen silhuettpistol i uttaket og tar med de tre beste i denne disiplinen fra uttaksstevnet. Runar og Morgan får i tillegg muligheten til å skyte de andre øvelsene på 25 meter sammen med Pål. Morgan skyter også 50 meter og har noe bra på gang der – så dette blir et spennende mesterskap for pistolgutta, sier sportssjef Aune.

Aina Sandstøl vant uttaksstevnet på kvinnenes EM-øvelse 25 meter sportpistol og kvalifiserte seg direkte til Baku. Hun får følge av Gunn Heidi Sønsterud Haugen og Ingeborg Gran, som ble nummer to og tre.

– Damene jobber godt for tida og har selv fått trua på at de er gode skyttere. Vi liker holdningene og gleder oss til å sende dem til EM. Vi håper de griper sjansen i konkurransen i Aserbajdsjan, sier sportssjefen i Skytterforbundet.
Resultater uttaksstevner

25 m Sportpistol kvinner (finpistol)
1 Aina Sandstøl, 568
2 Gunn Heidi Sønsterud Haugen, 566
3 Ingeborg Gran, 558

25 m Silhuettpistol menn
1 Pål Hembre, 579
2 Runar Magnussen, 565
3 Morgan Bunes, 564

25 m Standardpistol menn
1 Pål Hembre, 575
2 Marius Westgård, 550
3 Morgan Bunes, 545

25 m Grovpistol menn
1 Pål Hembre, 584
2 Roar Hembre, 568
3 Bjørn Berven-Hanssen, 565