Gull, sølv og bronse i junior-VM

Det ble både gull, sølv og bronse på åpningsdagen av junior-VM i pistol- og rifleskyting i Suhl. Regine Nesheim, Jenny Stene og Jeanette Hegg Duestad ble verdensmestre.

Norge dominerte de to rifleøvelsene lørdag i junior-VM i Tyskland. På 50 meter 60 skudd liggende ble det først VM-gull for trioen Regine Nesheim, Jenny Stene og Jeanette Hegg Duestad, som knuste juniorverdensrekorden med 4,2 poeng, skjøt 1859,7 poeng og vant lagkonkurransen suverent foran USA og Kina.

Jeanette Hegg Duestad vant i tillegg bronsemedalje individuelt i sin internasjonale mesterskapsdebut for Norge. Vestfoldjenta, som ikke en gang er tatt ut til å skyte denne øvelsen i EM, overrasket alle med strålende skyting inn til 620,6 poeng.

Jenny Stene var bare 0,3 poeng bak pallen og ble nummer fem i et uhyre jevnt felt av skyttere bak den suverene vinner Kolarikova fra Tsjekkia, som skjøt hele 624,9 poeng til verdensrekord. Regine Nesheim kjempet også om medalje helt til de siste skuddene og ble nummer 12 med 618,8 poeng.

Det er andre gang i historien Norge vinner et laggull i junior-VM i skyting. Forrige gang var i akkurat samme øvelse da Jenny Tovseth Vatne, Sina Busk og Karoline Hansen vant i Spania i 2014. Nå har Norge fått tre nye gulljenter.

I guttas konkurranse rett i etterkant var det duket for en ny norsk medalje. Suverene Østerrike, som satte verdensrekord, ble for sterke, men Henrik Larsen, Jon-Hermann Hegg og Benjamin Tingsrud Karlsen vant sølvmedaljer i lagkonkurransen med 1858,0 poeng.

På herrenes øvelse ble det skutt finale for å kåre medaljevinnerne og to av de norske gutta kvalifiserte seg. Henrik Larsen skjøt 620,1 poeng og ble nummer fem på innledende skyting, mens Jon-Hermann Hegg fikk 619,6 poeng og ble nummer åtte. Dermed finale for gutta der Hegg ble nummer seks og beste norske skytter i sin mesterskapsdebut, mens Larsen ble nummer åtte.

Benjamin Tingsrud Karlsen skjøt også med stø kurs for finale, men en 7ér på skudd 51 ødela og han endte på 17.plass med 618,3 poeng – 1,3 poeng bak finalegrensa. Uansett ble det lagsølv på alle tre og en fantastisk åpning på mesterskapet, som samler over 500 skyttere fra 65 nasjoner.

– Dette er stort. Lille Norge setter resten av verden på plass og topper medaljestatistikken for øyeblikket. Så gode juniorer har vi aldri hatt før og allerede etter første dag kan vi slå fast at dette blir tidenes VM for Norge – det sier det meste. Både jentene og gutta skyter opp mot sitt beste og noen kanskje bedre enn det også. Det tyder på gode forberedelser og lyst til å prestere selv når det trykker i et VM. Det er herlig, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund.