God norsk innsats i junior-VM

Den norske skytterne fortsetter å imponere i Junior-VM i skyting i Suhl. Men det som var kant inn til medalje på åpningsdagen, har blitt kant ut de neste to dagene.

Jenny Stene mistet søndag finalen på 50 meter halvmatch med to sentrums margin, da hun ble nummer ni etter 581 poeng med 26 sentrum på den innledende skytingen. Finalegrensa gikk på 581 med 28 sentrum. Og mandag ble hun nummer 13 av 131 deltakere med sterke 416,0 poeng på 10 meter luftrifle, bare 1,2 poeng fra finalen. Trøsten får være gullet i lagkonkurransen på 50 meter liggende lørdag, men også der manglet hun marginene på sin side i den individuelle konkurransen – Jenny var der 0,3 poeng bak pallen.

Uansett meget godt gjennomført mesterskap av Jenny. Sammen med europamesteren Galashina fra Russland var de to de eneste med plasseringer blant de 13 beste i alle de tre konkurransene. Og nivået på de beste har vært skyhøyt. I mandagens konkurranse skjøt to kinesere over verdensrekorden og det kinesiske laget satte verdensrekord – og det vanvittige 8,3 poeng bedre enn seniorverdensrekorden til nettopp Kina fra 2014. Den olympiske mesteren Virginia Thrasher, som fortsatt er junior, ble også statist i dette selskapet.

I lagkonkurransen på 50 meter halvmatch søndag ble Norge nummer 5 med totalt 1731 poeng etter at Jeanette Hegg Duestad ble nummer 18 med 577 poeng og Regine Nesheim nummer 36 med 573 poeng i tillegg til Stenes 581 poeng på 9.plass.

I mandagens lagkonkurranse ble det 17.plass for de norske jentene. Regine Nesheim skjøt 408,1 poeng til 78.plass og debutanten Ragnhild Haugen 406,3 poeng til en 96.plass. Hele 36 lag med i denne konkurransen.

Solide Henrik Larsen
Henrik Larsen ble beste norske herreskytter 10 meter luftrifle med 12.plass. Med 623,2 poeng var han bare 0,9 poeng fra finaleplass. Det norske laget endte som nummer 18 i lagkonkurransen med 1847,5 poeng. Det var 23 poeng bak pallen. Japan vant lagkonkurransen med verdensrekord 1873,4 poeng. Benjamin Tingsrud Karlsen ble nummer 74 med 612,7 poeng og Vegard Nordhagen nummer 78 med 611,6 poeng. Larsen og Karlsen skyter 50 meter halvmatch tirsdag sammen med Jon-Hermann Hegg på det norske laget.
Sterke pistoljenter
Ann Helen Aune skjøt strålende på 10 meter luftpistol søndag og kjempet overraskende om finaleplass helt til siste slutt. Med 98 poeng som åpning var hun best av alle og med 93 poeng på andre serie var hun femte best av de 107 deltakerne halvveis.
Med bare fire skudd igjen hadde hun fortsatt mulighet til å bli blant de åtte beste og dermed finale, men det ble for mange poengtap på siste serie og til slutt stoppet 16-åringen fra Mysen på 372 poeng og ble nummer 29. Finalegrensa gikk på 377 poeng. En meget sterk VM-debut av Ann Helen, som er junior i mange år ennå. Klubbvenninnen Trude Johansen gjennomførte også en fin konkurranse med fire ganger 92 poeng og totalt 368 poeng til 53.plass. Og Trude får enda en sjanse i junior-VM, for tirsdag skyter hun 25 meter sportpistol som eneste norske utøver.