Hembre – det store navnet under Ørlands bane-NM

Hembre ble som så ofte før det store navnet under årets NM bane på Ørland, med Ørland PK. Pål Hembre dominerte senior menn/åpen klasse med 6 av 7 gull, og ikke nok med det, det sjuende gullet (i fripistol) gikk til bror Roar. Påls sønner, Ludvig og Mattis, forsynte seg også av arrangørens godt av gullbeholdning med hhv. 3 og 2 seire i juniorklassene, de to siste juniorgullene gikk til Sebastian Bach, Støren. I de tre øvelsene med egne kvinneklasser ble det seier til Brit Elena Wollan (standard), Gunn Heidi Haugen (hurtig fin) og Gunrid Kjellmark (fin), Wollan satte dessuten norsk rekord.

I eldste veteranklasse dominerte Farris Sp.sk.’s Asmund Broks med 6 av 7 mulige seire og tre norske rekorder. I V60 ble det to gull til både Jakob Kråkevik, Terje Storholt og Tom Buene, mens Bjørn Harald Vik tok tre gull i V50.

Totalt ble ikke overraskende Bærum PK beste klubb sammenlagt med 33 medaljer (22 gull, 8 sølv og 3 bronse), foran Tronhjems PK med 29 medaljer (12, 15, 2) og arrangørklubben Ørland PK med 15 medaljer (5, 7, 3).

Se alle resultater hos arrangøren.

(Bildet viser Ludvik og Pål Hembre etter seirene i silhuettpistol.)