Ruben nummer fem i Europacup

Imponerende av de norske lerduegutta i Europacupen for juniorer i Finland. Ruben Grønbeck Lillerud ble nummer fem i OL-trapfinalen og Jørgen Engen fulgte opp med niendeplass i skeet.
 
Etter første dag av OL-trapkonkurransen var like godt 16-åringen Ruben Grønbeck Lillerud i ledelsen med 23+23 til 46 treff. Med 22+22+23 andre dag stoppet han på 113 treff innledende og var nummer fire. Best var to og tre år eldre Ferrari fra Italia og Kopra fra Finland, begge med Topp10-plasseringer fra EM og VM tidligere. I finalen var Ruben den andre som røk ut i elimineringen, men vi noterer en flott femteplass på unggutten fra Ullensaker JFF. Italienske Nino Cuomo, som var bak Ruben i kvalifiseringen, vant finalen i Orimattila.
 
Allerede fredag reiser han til EM i Baku og i september venter VM i Moskva. Dit skal også Jørgen Engen, som hadde delt 6.plass innledende med 117 treff i skeetkonkurransen. Jørgen skjøt bare bedre og bedre og fikk rundene 23+22+23+24+25, men traff ikke i shoot-off og ble nummer ni totalt. Likevel er dette et varsko om at også Jørgen er på gang før juniorkonkurransen i Aserbajdsjan. Jørgen skyter for Oslo Sportsskyttere og er siste års junior i år.
 
– Dette er to seriøse gutter som virkelig mener alvor. Det er imponerende å se hvor langt de har kommet teknisk og hvilke holdninger de har både på og utenfor banen. Strålende skyting og gode resultater av begge to. Det er en fryd å være med de ut i Europa på konkurranser,  sier lagleder og trapgeneral Magne Østby.
 
Mathea Johannsson ble nummer 14 i jentenes OL-trapkonkurranse etter 16+15+14 til 46 treff totalt. Det var 12 treff bak finalegrensa denne gang for bare 13 år gamle Mathea fra Sarpsborg, som tidligere i år satte norsk juniorrekord med 57 treff.
 
– Mathea blir bare sterkere for hver trening og konkurranse, men viktigst er at hun trives med dette. Det er vårt fokus med disse unge utøverne. Idrett skal være gøy og så får resultatene komme som en følge av det, sier Magne Østby.
 

 
Bilde: Fra åpningsseremonien i Finland