38 norske skyttere i EM i Baku

Lørdag starter EM i skyting i Baku i Aserbajdsjan og pågår i 12 dager. Skytterlandslaget stiller hele 38 norske junior- og seniorskyttere i konkurransene i rifle, pistol, lerdue og viltmål.

– Vi stiller en tropp med mange nye fjes og solid rutine i årets EM. Alle norske utøvere er godt forberedt og vil kjempe om finaleplasser, individuelle medaljer og lagmedaljer her nede. Første del av troppen er allerede på plass i Baku, der det ventes opp mot 35 graders varme den neste uka, sier sportssjef Tor Idar Aune.

Bildet viser Henrik Fyllingen, som debuterer som senior i EM på Skeetøvelsen i Baku.

932 skyttere fra 43 land

EM er årets store høydepunkt for Skytterlandslaget og utøverne har kvalifisert seg til mesterskapet gjennom tøffe uttakskonkurranser på våren og forsommeren. Totalt deltar 932 skyttere fra 43 europeiske nasjoner i mesterskapet.

– Vi har muligheter til å hevde oss i alle grener i årets EM, det viser oppløftende prestasjoner i vårens World Cup-konkurranser. Sesongen 2017 er starten på en ny fireårsperiode med hard jobbing mot neste OL, og EM er en god test på hvor vi står for øyeblikket, sier sportssjefen for Skytterlandslaget.

NORGES TROPP

NORSKE ØVELSER 

Vi oppdaterer våre facebooksider https://www.facebook.com/skyting.no/?fref=ts&locale=nb_NO etter endt øvelse og oppsummerer på vår nettside https://nsflive.wpengine.com hver kveld.

Link til fortløpende resultater finner du her:
http://results.sius.com/Events.aspx?Championship=5056b773-6d27-4b98-b2b4-83bd74257fa5