Sølvjenter i Baku

Skytterlandslagets andre medalje i EM i Baku kom på 50 meter rifle liggende kvinner junior i dag. Karina Stette, Regine Nesheim og Jenny Stene vant EM-sølv i lagkonkurransen i meget sterk og varierende vind i Aserbajdsjan.

Regine Nesheim ble beste norske individuelt på 6.plass med 606,1 poeng, Jenny Stene ble nummer 8 med 604,0 poeng og Karina Stette nummer 18 med 599,6 poeng.

Vinden har laget sirkus i Baku mandag. Her har det blåst liten kuling, 12 m/s hele dagen, og inne på den litt lukka 50-metersbanen har vinden snurret rundt og skapt store utfordringer for skytterne. Mange av verdens beste skyttere har fått ødelagt sine vinnersjanser i dag.

Under seniorenes skyting var det åpenbart en fordel å ligge ut mot venste. Vi hadde alle våre på høyre side av standplassen, men sånn er skyting, sånn er livet.

– Vinden blåser ikke samme retning mer enn max to sekunder av gangen. Da skal du være både rask, dyktig og heldig for å lykkes, sa Odd Arne Brekne etter skyting. Sørlendingen er den sindigste av alle norske skyttere og finner aldri unnskyldninger for egne resultater. Dette var mer å regne som en forklaring på hvorfor alle uansett nasjon var både 10, 15 og 20 poeng svakere enn vanlig.

Brekne ble beste norske på herrenes øvelse med 610,9 poeng og 27.plass. Det var 5,1 poeng bak en historisk lav finalegrense. Debutanten Magnus Bjørnstad ble nummer 44 med 608,7 poeng, noen små tideler foran vindeksperten og verdens beste liggendeskytter Torben Grimmel, som også fikk trøbbel i dag. Simon Kolstad Claussen ble nummer 51 med 606,7 poeng. Norge ble nummer 11 i lagkonkurransen.

Beste seniorplassering i dag fikk Sina Busk med sine 607,0 poeng og 13.plass i kvinnenes konkurranse på 50 meter. Det var 6,5 poeng bak medalje i øvelsen som ikke har finaleskyting. Karoline Hansen nummer 37 med 601,2 poeng og Katrine Lund nummer 46 med 598,7 poeng. Norge ble nummer 10 i lagkonkurransen.

Etter første dag av 25 meter silhuettpistol er Pål Hembre beste norske på 23.plass med 281 poeng. Selv inne på den delvis lukka pistolbanen rev vinden til tider i skytteren på standplass og Pål fikk kjenne det godt på sine første ti skudd. Morgan Bunes skjøt 278 poeng i dag og Runar Magnussen stoppet på 270 poeng. Alle skyter fra morgenen av på den avsluttende delen av silhuett tirsdag.

PS! Nettet er nede på arenaen og vi beklager derfor mangelfull oppdatering på Facebook underveis. Vi forventer ikke bedring på det dessverre. Arenaen er trolig verdens største og beste, men trådløst internett er de ikke særlig gode på. Selv om dette EM er erklært papirløst og all info skjer på nett.

Se resultatene hos SIUS.