Nytt lagsølv i EM, 7.plass til Odd Arne Brekne

Det ble et nytt lagsølv til Norge i EM i Baku i dag, til trioen Odd Arne Brekne, Øyvind Solbrekken Flatla og Simon Kolstad Claussen på 50m rifle 3×40 skudd. Norge lå lenge an til gull, men på de avsluttende stående-seriene ble det hviterussiske laget for sterkt.

Individuelt tok Odd Arne Brekne en flott 7.plass, etter at han var nr. 6 på den innledende skytingen. Kisen-skytteren hang bra med i finalen etter knestående og liggende, men på stående ble det et par dårlige skudd, og dermed røk han ut før de 6 beste begynte på enkeltskuddene. Gullet gikk til hviterussiske Yuri Shcherbatsevich.

Finalen var Odd Arnes andre internasjonale helmatchfinale, første gang var i v-cupen i Bangkok i fjor der han ble nr. 4.

De andre norske skytterne som var i aksjon i da, var OL-trap-gjengen som skjøt sine første 75 duer, og her imponerte junior Ruben Grønbeck Lillerud stort. Med 68 treff (22+22+24) ligger 16-åringen på delt 5.plass før konkurransen avsluttes med 50 duer i morgen, torsdag. I seniorklassen sliter de norske litt, best er foreløpig Jan Øivind Johansen med 63 treff og 56. plass.

Se EM-resultatene hos SIUS.