Stor norsk dag i Baku

Jenny Stene, Regine Nesheim og Jeanette Hegg Duestad vant suverent gull i lagkonkurransen på 50 meter rifle halvmatch i EM. Og det bare en måned etter at trioen vant VM-gull sammen på 50 meter liggende. I tillegg vant Jenny Stene sølv i den individuelle konkurransen, der både Stene og Nesheim kvalifiserte seg til finale. Nesheim ble nummer sju og Hegg Duestad nummer ni.

Jenny Stene reiser dermed hjem med tre medaljer årets EM. Stene og Nesheim vant sammen med Karina Stette sølv i lagkonkurransen på 50 meter liggende tidligere i uka. Norge har så langt plukket med seg fem medaljer i EM. I tillegg til juniorjentenes medalje har både seniorene og juniorene på herresiden vunnet lagsølv på 50 meter.

Historisk finaleplass
I OL-trap fikk Norge sin aller første finalist juniorklassen i et internasjonalt mesterskap noensinne. Bare 16 år gamle Ruben Grønbeck Lillerud gikk til finale etter 5.plass i kvalifiseringen. Mesterskapsdebutanten ble nummer seks i finalen på denne lerdueøvelsen.

– Både jentene og Ruben takler varme og sterk vind på en mesterlig måte. Vi lar oss imponere av den tryggheten de har på standplass og hvilket høyt sportslig nivå de ligger på. De har store treningsmengder i bunn og er solide i både forberedelse og gjennomføring av konkurransene i Baku, sier sportssjef Tor Idar Aune.

100 poeng på Aina
Blant seniorene imponerte Aina Sandstøl voldsomt på 25 meter sportpistol med 100 poeng på den tredje serien sin i dag. Ingen andre skyttere matchet det på første av to dagers skyting i denne øvelsen. Sandstøl er bare to poeng bak finalegrensa på 13.plass med 288 poeng halvveis i konkurransen, som avsluttes fredag. Ingeborg Gran er nummer 34 og Gunn Heidi Sønsterud Haugen nummer 35.

På seniorjentenes riflehalvmatch på 50-metersbanen ledet Malin Westerheim etter to stillinger, men tapte for mye i stående og ble nummer 15 med 575 poeng i vinden. Katrine Lund ble nummer 17 med 574 poeng og May Elisabeth Nordahl nummer 44 med 565 poeng. Norge ble nummer åtte i lagkonkurransen.