Skoleflink skytter: Benjamin Tingsrud Karlsen

Snart banker et nytt skoleår på dørene. Benjamin Tingsrud Karlsen avsluttet skolegangen sin som årets avgangselev på NTG Kongvinger i våres. Men hva har han fått med seg? 

Av Oda Løvseth 

I juni ble avslutningen for sisteårs-elevene på NTG Kongsvinger avholdt. På skolen har det vært tradisjon i å dele ut gullklokke til beste avgangselev, med utgangspunkt i karakterer og idrettsprestasjoner. Rifleskytteren Benjamin Tingsrud Karlsen fra Sørumsand ble i år hedret som årets avgangselev under vårens avslutning.

Kriteriene for å bli årets avgangselev innebærer at eleven har vist gode holdninger og resultater på både skolen og idrettsarenaen i løpet av de tre årene ved skolen. Åge Steen, daglig leder og sportssjef ved NTG Kongsvinger, sparte ikke på komplimentene og rosen i intervjuet med Romerikes blad i forbindelse med utdelingen:

– Benjamin har hatt en eventyrlig karriere som junior med en rekke NM-gul og totalt 34 internasjonale medaljer, inkludert nordisk mesterskap. Han har i så måte vært en strålende ambassadør for NTG og vi gleder oss til å følge han videre, sa han.

Skoleflink

I tillegg til å ha en rekke medaljer fra både nasjonale og internasjonale konkurranser gikk hovedpersonen ut av videregående skole med åtte seksere og åtte femmere på vitnemålet. Han forteller at det å kombinere skole og idrett ikke alltid er like lett, men at sammensmeltningen av skole og idrett på NTG har gjort hverdagen lettere og forholdene bedre tilrettelagt for satsningen.

– En stor del av takken skal gå til NTG, som har tilrettelagt slik at vi har mulighet for trening hver dag, uansett. Dette er med på å spikre treningen til tidsplanen, noe som gjør det lettere å ha noe oversiktlig og håndfast å forholde seg til.

Gode verdier

Verdiene og holdningene han har opparbeidet seg gjennom skolegangen har også bidratt til å utvikle han både som skytter og person, noe han forteller har vært en fordel som han vil ta med seg videre i satsningen.

– Det som NTG har lært meg er hvordan jeg skal planlegge en hverdag fylt med trening og de tingene man skal prioritere i tillegg. Dette tror jeg vil bidra positivt i tiden fremover hvor jeg blir selvstendig og må være disiplinert for å nå målene mine. Jeg er usikker på hvordan de nærmeste årene blir, men jeg vet jeg vil satse til neste VM ettersom det var målet mitt før jeg startet på toppidrettsgymnaset. OL 2024 vil jeg også tro er innen rekkevidde om jeg klarer å legge den riktige planen og følge den. For øvrig har jeg planer om å leve et skytterliv, for idretten er ikke bare en hobby, men også livsstilen min, avslutter han.