Sterke juniorer i World Cup

Både Jørgen Engen (t.v. på bildet) og Ruben Grønbeck Lillerud (t.h.) fulgte opp EM-suksessen med ny god skyting i World Cup Junior i Italia.

Av Tor Idar Aune

Mandag ble Jørgen Engen nummer ni i skeetkonkurransen i Porpetto, mens Ruben Grønbeck Lillerud endte på 15. plass i OL-trap før helga. Begge kvalifiserte seg for finale i EM i Baku i juli og reiser straks til VM i lerdueskyting i Moskva.

Ett treff manglet for Engen på å nå skeetfinalen i Italia. Med seriene 23-24 i går, og 22-22-25 i dag ble det til slutt 116 treff og niendeplass. Hele fem skyttere på 117 kjempet om de tre siste finaleplassene, mens kvalifiseringens vinner ble italienske Palmucci på hele 122 treff.

Uansett en sterk prestasjon av Jørgen Engen i konkurranse med 62 andre juniorer i Porpetto.

16-åringen Ruben Grønbeck Lillerud gjennomførte også en sterk World Cup-konkurranse i Porpetto og ble nummer 15 av 71 skyttere på OL-trap. Ruben åpnet med 23-20 første dag og fullførte med 23-22-21 til totalt 109 treff, fire treff bak finalegrensa.

I månedsskiftet venter VM i Moskva for begge våre lovende lerdueskyttere. Sammen med seks seniorer skal de skyte for norske medaljer i Russland. Alt om VM i lerdue finner du her!