Helgas NM-resultater

Nok en NM-helg er over, med flere nye Norgesmestere og mye god skyting på programmet. 

Viltmål 50 meter villsvin 

Da lørdagens svømmebasseng endelig var borte, lot stevnet seg gjennomføre som normalt. 17 deltakere (bildet) stilte til start. Det store comebacket stod Ola Stene for. Den tidligere landslagsskytteren la bort våpnene etter at han skjøt sitt siste stevne i Grenada i 2007. Han slo til med respektable 555 poeng (292 på langsom-delen).

Espen Krogstad fra Blaker JFF ble Norgesmester i begge øvelsene i klasse senior. Even Nordsveen fra Oslo Sportsskyttere tok to pallplasser: 2. plass på 20+20 Mix, og 3. plass på 30+30 Normalprogram. Tor Heiestad tok 3. plassen i mixen, og Jan Kristian Larsson 2. plassen i normalprogrammet. I veteranklassene var Tor Egil Mauseth (1.+ 3. plass), Kato Nordsveen (2.+2. plass) og Jan Lasse Moe (3.+1. plass) stadig i tett tvekamp med hverandre.

Junior Espen Teppdalen Nordsveen startet med fantastiske 297 på langsom på Normalprogrammet. Dessverre skjøt han en skanse på første skudd på hurtig, men tok seg meget godt inn og endte på 280 på hurtigdelen. Det står respekt av å ta seg så bra inn etter en slik start.

Flere resultater finner du her: Resultater NM vilmål 50 meter 2017

NM og Nordisk Mesterskap i Fitasc Sporting

På Sokna arrangerte Sokna Leirdueklubb og Sokna JFF NM i Fitasc Sporting på Trampen skytebane.

Magne Gusland (Brunlanes S.S.), Roar Olsen (Grasåsen S.S.) og Terje Gravklev (Brunlanes S.S.) toppet lista i seniorklassen, og førstnevnte var også på laget som tok førsteplassen på lagskytingen (se bildet under).

På kvinnesiden vant Ann Synnøve Arnestad fra Stavanger L.K. Åshild Camilla Nordli (Åmodt J.F.F) kom på 2. plass, mens tredjeplassen ble tatt av Gro Anita Ynnesdal (Nordvegen L.K.).

Christian Rød Karlsen (Brunlanes S.S.) klatret helt til toppen i juniorklassen, og var også med på vinnerlaget under lagsskytingen. Simen Johannessen fra Team Hagleskyting ble nummer to, og Thomas Lien (Haugesund L.S.K) tok tredjeplassen.

Samlet sett i veteranklassene var herrene Geir Ståle Vie (Brunlanes S.S), Vidar Bonnegolt (Brunlanes S.S) og Per-Kristian Skinne (Sarpsborg og Omegn J.F.F) de sterkeste, alle i V55. Per Nilsson fra Sverige tok førsteplassen i V65.

Alle resultater finner du her!

Her er bilde fra pallen i lagkonkurransen i NM. 1. Brunlanes 1, 2. Team Hagleskyting 1, 3. Brunlanes 3.

NM Dobbeltrap

Oslo Sportsskyttere arrangerte også NM i Dobbeltrap, med 18 deltakere. Thomas Nilsen (Grasåsen) dro inn seieren i herreklassen, fulgt av Geir W. Haaland fra Nittedal på andre. Tredjeplassen gikk til Tarald Øvergaard fra arrangørklubben.

I kvinneklassen havnet Rachell Hoff (Råde) øverst på pallen. Lasse Johnsen (OSS) vant V55. I juniorklassen var eneste deltaker Mathea Johansson fra Sarpsborg. Nittedal vant lagsskytingen. Klassevis resultatliste finner du her, mens her ligger resultatene fra lagskytingen.

Første lag fra NM Dobbeltrap. Fra venstre: Mathea Johansson, Saeed Moradi, Thomas Nilsen, Sverre Hillem, Ivar Støen og Tarald Øvergaard.